Отвлечено от баща си момиченце: Пореден случай на тормоз

3789
Отвлечено от баща си момиченце: Пореден случай на тормоз
Снимка: iStock

 

Ваня Григорова с докосващи разкази за домашно насилие и неглижирането на проблема в обществото

Преди години на спирка в Люлин пред мен млад мъж, аз бях дете, преби приятелката си. Тя само се опитваше да предпази лицето си. Никога ...

 

Четиригодишно момиченце в София е отведено от баща си и държано вече дни наред без контакт с майката, която води дело за родителски права. За случая разказа тя самата пред NOVA.

Екатерина Велчева, бивша „Мисис България” и състезател по конна езда, е разделена от година с бащата на дъщеря си, срещу когото има заведени три дела за домашно насилие. По думите й заради системния тормоз той има издадена и  ограничителна заповед, според която няма право да я доближава на по-малко от 100 м според Закона за защита от домашно насилие.

Според разказа на Велчева, детето е отвлечено пред блока на родителите й. "Заплаши, че ще ме убие, ако не му дам детето. Удари ме, грабна детето и избяга”, споделя Велчева. Дотогава момиченцето не се е отделяло от нея.

Мъж е предаден на съд за домашно насилие

Софийска районна прокуратура внесе в Софийски районен съд обвинителен акт срещу 40-годишен мъж, нанесъл множество телесни повреди на съ...

От този момент Велчева успява да го чуе само веднъж по телефона за кратко. „Детето, плачейки, ми каза: „Мамо, обичам те, много ме е страх от тате. Той бие баба, баба плаче постоянно”. След това бащата грабна телефона и не можах повече нищо да чуя", разказва още тя.

„За периода, в който съм живяла с него, имам седем жалби до Пето районно. Имам четири медицински от Съдебна медицина за зверско пребиване. Получавах шамари, бях със сцепена устна, с пребита глава, нанасяше ми ритници по цялото тяло. Беше се научил да ме рита в гърба, в бъбреците, в седалището и в краката. След това лъжеше, че съм тренирала конна езда и съм падала от кон. Започна да ме пребива, още когато бях бременна. Малтретираше ме и психически за най-дребни неща - защото съм отворила прозореца, защото съм си събула обувките на друго място, защото има мой косъм в мивката в банята”.

"За първи път извиках полиция, когато дъщеря ми беше на седем дни. Тогава той ме остави без храна. Беше февруари месец и аз го помолих просто да напазарува, тъй като кърмя и нямам възможност да излизам с малко бебе. Той се прибра и ме преби”, продължава разказа си Велчева.

Към момента все още няма насрочено съдебно заседание по делото й за родителски права. Преди броени дни Софийският районен съд е постановил привременни мерки, според които 4-годишното момиченце трябва да живее при майка си. Детето обаче още не е изведено от дома на бащата, тъй като за да стане това с помощта на съдебен изпълнител, по закон се изисква административно време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Марин Димитров обжалва решението за ареста си по аферата "Митници"

Слави Трифонов губи дело срещу бившия си съпартиец Радостин Василев

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Румънец открадна алкохол за близо 4000 лева от Плевен

Скрити в издълбани самуни хляб: Задържаха контрабандни цигари

Батко му го возил: 6-годишно дете е в болница след инцидент с велосипед край Карнобат

За малко да го сгази камион: Дете мина на червено в Бургас

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com