Отвод по делото за смъртта на Борислав Марков

1789
Отвод по делото за смъртта на Борислав Марков
Снимка: БГНЕС

Председателят на съдебния състав в Хасково съдия Миглена Тянкова си направи отвод по делото срещу хасковския бизнесмен Кръстьо Кръстев -Маймуната и Емил Митев.

Двамата са подсъдими за смъртта на Борислав Марков. Той бе пребит пред хасковска дискотека навръх Великден миналата година.

Пред журналисти Тянкова заяви, че причина за направения отвод са тиражирани неверни твърдения срещу безпристрастността на съда и неслучайното разпределение на делото. Тя категорично отрече да е упражнявала натиск върху съдии при гледане на изменения на мерките на подсъдимите, каквито манипулативни твърдения били разпространявани. Миглена Тянкова бе категорична, че в слуховете няма нищо вярно и уточни, че делото е било разпределено не от нея, а от заместник-председателя на Окръжен съд Хасково Милена Дечева.

Иначе на делото бе даден ход. Близките на починалия Борислав Марков, които са граждански ищци, предявиха граждански иск в размер на 800 000 лв. Призовани са 34 свидетели.

Очаква се по-късно днес да бъде определен нов съдебен състав. Делото ще бъде разпределено с програмата за случайно разпределение в присъствието на журналисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com