Почернени от жестоки убийства родители искат връщане на смъртното наказание

39617
Почернени от жестоки убийства родители искат връщане на смъртното наказание
Снимка: БГНЕС

Референдум за връщане на смъртното наказание – зад тази идея застават родителите и семействата на жертвите по няколко знакови престъпления в България.

В студиото на Нова телевизия родителите на убитите в „Борисовата градина” Михаил Стоянов и Яна Кръстева, на зверски пребития във Враца Николай Савчев, на разчленения 11-годишен Пресиян Иванов, на нарязания на части в „Овча Купел” Николай Йорданов поискаха връщането на смъртното наказание с основен мотив – да има страх сред престъпниците.

Карбовски казва, че Чеци е искал да избяга

И Мартин Карбовски се яви пред съда във връзка с нашумялото дело за убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина. Карб...

Христина Стоянова, майка на Михаил Стоянов

Това, което най-много ме шокира, е че след убийството на сина ми убийците му отишли „да си доядят”. Стояха в съдебна зала с високо вдигната глава. Чак след като МВР ги хвана, тогава единият каза, че се е притеснил – не бил спал, не бил ял. Тогава, когато неговият живот е бил застрашен, но не и когато е отнемал живота на сина ми. Сега обвиняемите имат в пъти повече права, отколкото ние, потърпевшите, разказа Христина Стоянова.

Започнахме да правим демокрация, а хората го разбраха вместо свобода – свободия. Смъртното наказание всява страх – то е превантивна мярка, смята Стоянова.

Явор Кръстев, баща на Яна Кръстева

Да, искам да има референдум и искам смъртното наказание да се върне. Не искам смъртно наказание за всичко, да отнемеш живот може да стане случайно, например при автомобилна катастрофа. Искам обаче смъртно наказние за особено тежки и умишлени убийства. Такива, каквито са на нашите деца. Убийства, доказани на 100%, че са били извършени с ясно съзнание.

Двама са държали Яна, докато Чеци я изнасилвал

Николай Русинов-Чеци изнасилил Яна Кръстева, а после я задушил, като притискал устата с едната си ръка, а с другата я държал здраво за ...

Досега съм доволен от това как тече процесът по делото на дъщеря ми, призна Кръстев. А смъртното наказание ще помогне, за да има страх при престъпниците. Сега, когато не е вашето дете, всеки си мисли, че смъртното наказание не трябва да се въвежда, смята Кръстев.

На въпрос не мисли ли че трябва да има цялостна реформа на съдебната система, а не да се връща смъртното наказание, Явор Кръстев попита – ние живи ли ще сме, докато се смени целият апарат? Реформа на съдебната система трябва да бъде инициирана от Народното събрание, добави Кръстев. Той смята, че „едно 80% от българите” ще подкрепят референдум за връщане на смъртното наказание.

Стефка Иванова, майка на Пресиян Иванов

Според мен хората трябва да си дадат мнението. В момента няма, категорично го заявявам, няма реално действаща, конкретна, справедлива съдебна система, която ще достигне до истината. Нужни са кардинални промени в цялата държава, защото цялата машина работи срещу народа си, смята тя.

Марияна Йорданова, майка на Николай Йорданов

Пребиха съдията, пуснал под гаранция Николай Русинов - Чеци

Мариян Марков - съдия от Софийски градски съд е бил нападнат пред входа на блока, в който живее, на тръгване за работа тази сутрин. Нан...

Вярвам, че ако има смъртно наказание, няма да има това очакване, че дори да бъдеш осъден, при добро държание ще бъдеш амнистиран, присъдата ще бъде намалена. Искаме смъртно наказание, защото престъпниците се чувстват безнаказани, подчерта тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com