Пожар за малко да взриви газстанция в Пловдив

8406
Снимки: БГНЕС

Пожар в непосредствена близост до газстанция на ул."Царевец" в Пловдив бе загасен малко преди да предизвика голяма беда.

Огънят тръгнал от искра от газов котлон на двора в къща, обитавана от петчленно ромско семейство. Снахата на семейството приготвяла макарони, когато от газовата бутилка се извил двуметров пламък, последван от взрив, предаде БГНЕС.

Фадроми, полиция и жандармерия ще бутат постройки в Столипиново

Незаконните постройки в пловдивския квартал „Столипиново” ще бъдат бутани с фадроми. Това каза районният кмет в Пловдив Пет...

Имотът, който поначало е с вид на порутена барака, е напълно унищожен. Той е общински и се обитава от 7-8 членна ромска фамилия, сред които има три малки деца. Стопаните твърдят, че от над 20 години живеят там и регулярно плащат наем на "Жилфонд", информира БНР.

Съкрушената фамилия отправи зов за помощ към общинските власти, тъй като заради нещастието в момента са без никаква покъщнина и подслон.

Съседите шумно негодуваха, питайки кой е разрешил толкова опасен обект - газстанцията да се изгради в тясната площ между десетките разположени на метри от него жилищни сгради.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com