Полицията се е гаврела с пребитите на протестите, разкрива майката на бито момче

12949
Полицията се е гаврела с пребитите на протестите, разкрива майката на бито момче
Снимка: БГНЕС

Беше непоносимо състоянието му за една майка. Той е с много тежко комоцио и ужасно много наранявания по цялото тяло. Има огромен хематом на окото.

Окован е в белезници. Пазят го полицаи като най-големият престъпник. Днес ще се гледа мярката му за неотклонение. С повдигнато обвинение е, а дори не си спомня нищо, защото е в тежко състояние. Това разкри майката на зверски пребитият 29-годишен Димитър- Юлия Педева по bTV.

Не мога да кажа какво е обвинението, защото той не си спомня дори, че е бил на протест. В състояние, в което човек е загубил паметта си, всеки може да го обвини в какво ли не. Той е на 29 години.

МВР не казва нищо за битите граждани, но алармира за ранени полицаи

Властите продължават да настояват, че при вчерашните сблъсъци в центъра на София са пострадали само полицаи въпреки записите как служит...

Нямах представа, че отива на протест. Обадих му се, но не се свързах с него. В събота телефонът му бе изключен. Никой не знаеше какво се е случило с него. Чух по новините, че в "Пирогов" е настанено момче на 29 години - Димитър Педев.

Това стана събота срещу неделя през нощта. Никой не ме потърси до този момент. Днес в 9 часа се гледа това дело. Той няма никаква възможност да се защити. Разбирате ли шока, който изживявам?

По телефона дори не ми казаха дали е жив и какво е неговото състояние. По-късно ми казаха, че е стабилен. Може това да е протокол, но аз не разбирам този протокол. Смятам, че поне трябва да се свържат с близките му. Той е окован с белезници в леглото. Пазят го двама полицаи.

Занесох му чисти дрехи и те му позволиха да се преоблече. Полицай отиде с него в тоалетната да се облече. Опитах да гледам част от клиповете, но не издържах. Жестоко е пребит, съдя само от вида му.

Полицията раздели двата протеста, имаше опит за сблъсъци

Част от протестиращите в подкрепа на президента блокираха автобусите на дошлите от провинцията подкрепящи правителството. На паркинга п...

Не мога да си представя, че това са хора на реда. Всички видяхме как влачат хора. Те са се гаврили с тези деца. Те са стъпвали върху тях. Правили са си селфи.

Едно момиче е било с паднала презрамка и те са се гаврили с него. Аз съм в шок. Моята син не знае, че е бил на протеста. Той все още няма спомен.

Надавам се проверката на полицията да е правилна. Надявам се на защитата на моя син. Може ли младо момче в правова държава 6 човека да скачат върху него, да го бият? Синът ми няма никакви провинения до този момент. Той е млад, работи в медия.

Ще търся правата си. Каквото и да се случва, това е погазване на човешките права. С нанасяне на огромни повреди на един млад човек. Надявам се да не го върнат в ареста, защото той е в много тежко състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com