Пребитият за бърз кредит в Каблешково не може да влезе в болница

27590
Пребитият за бърз кредит в Каблешково не може да влезе в болница
Снимка: БГНЕС

Имах информация, че хора от „Вега 1” ще дойдат, за да ме бият. Това заяви пребитият вчера от служители на фирма „Вега 1” Владимир Палов от село Каблешков.

Когато дойдоха, бяха трима. Изхвърлиха ме от вкъщи, а накрая един от тях ми стъпи на врата и каза: „Ако до утре не върнете парите с Емилия, ще те убия”. Става дума за 800 лева.

Секторът за бързите кредити: Няма таван на лихвите, убиват ни с разходите по заемите

Законът не предвижда таван на лихвите. Законът предвижда, че ГПР (годишният процент на разходите) не може да надхвърля 50,5%, а не да с...

Имам две счупени ребра, натъртен бъбрек, уринирам кръв. Не съм плащал от четири години здравни осигуровки, трябва да дам 600 лева, защото нямам пари – сега не мога да вляза в болница, каза Палов в сутрешния блок на Нова телевизия.

На въпрос дали четири години не е работил, пострадалият отговори, че е работил на Слънчев бряг, но са го лъгали, че му плащат осигуровки.

Същевременно длъжницата Емилия е трябвало да плаща 140 лева през първия месец, после по 70 лева, за да си върне заема. Тя отвърна, че е взела 300 лева – предположението е, че стават 800 лева с лихвата. Ако не работех, нямаше да взема тоя кредит, каза Емилия. Стана ясно и че по къщата на Емилия в предишен случай е било стреляно с пистолет. Друга жена сподели, че също са я били, защото е закъсняла с една вноска. Разказан беше и случай за тормоз над 75-годишна жена. Мъж пък сподели, че се крие от бодигардовете на фирмата, защото не може да върне заема си.

Поне 10% от махалата тегли заеми от „Вега 1”, каза жител на Каблешково. Работим като строители, в земеделието. На въпрос защо теглят от тази фирма, човекът каза, че повечето са безработни и не могат да отидат в банка.

Румен Гечев: Ще спрем тези, които ходят и тормозят хора, взели бързи кредити

Няма форма на давност по кредити и заеми. Това заяви червеният депутат и бивш заместник-икономически министър по времето на Жан Виденов...

От сдружение, което иска да има лицензионен режим за фирми за бързи кредити, настояха такива фирми да не бъдат допускани на пазара от държавата.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com