Проговори бащата, отнел насила детето си: Майката го бие и не ми позволява да го виждам

50874
Проговори бащата, отнел насила детето си: Майката го бие и не ми позволява да го виждам
Снимка: Личен профил във фейсбук

В социалната мрежа Facebook се появи видео, което показва как баща отнема насила собственото си дете от ръцете на майка му. Случката се разиграва в Елин Пелин и е заснета от охранителни камери.

Версията на майката е, че от две години и половина върху нея и  малолетните деца се упражнява домашно насилие от бившия ѝ съпруг Борислав и неговото семейство.

От Actualno.com потърсихме за коментар бащата на децата Борислав Кръстев, който е главен архитект на Община Елин Пелин и изказа диаметрално противоположна позиция. По негови думи, всъщност майката Катерина Игнатова е осъждана за насилие над децата.

Освен това той посочва, че тя не е изпълнявала съдебните разпореждания да му предава децата в определени периоди.  Кръстев разказва и потресаваща история за инцидент с по-малкото дете, за който майката се е опитала да прикрие доказателства.

Ето какво разказа Борислав Кръстев

През последните няколко месеца нямах никакъв достъп до майката на децата ми. По всякакъв начин тя криеше малкото дете. То претърпя един инцидент в началото на юни. На местоработата ѝ, но в извънработно време е паднало от прозореца на втория етаж. Беше в реанимация в "Пирогов", с раздробена околоочна ябълка, гипсирани ръце и всякакви други контузии. Ходих всеки ден да го виждам, когато беше преместено вече в болнично отделение. След като го изписаха, тотално го скри.

От този момент аз поех грижата за голямото дете. Докато не се изясни случая, понеже майката е осъждана за домашно насилие над децата и над мен психически, с влязло в сила решение. След падането не са викали "Бърза помощ", прикривали са следи, влачили са го от кола във кола. Часове се губят между падането и настаняването в "Пирогов".

Понеже по съдебно решение ми се полагат 20 дни през лятото двете деца да бъдат изцяло при мен, със съдебен изпълнител започнахме да правим опити да вземем и малкото дете за този режим, след което да й върна и двете дечица. Няколко пъти направих опит да върна голямото дете пред Закрила на детето, но тя отказа да го вземе. Въпреки твърденията си, че не го е виждала и ѝ е мъчно, тя отказа да го вземе.

Направихме четири опита да вземем и малкото дете, но всички бяха неуспешни, защото майката все отсъстваше. За всички тя беше предупредена по надлежния ред, както е по ГПК, за да бъде легитимно всичко.

Затова вчера реших да отида с един час по-рано от определения час и да се опитам да го взема, преди пак да го отнесе някъде. Когато видях, че излизат и реших да го взема. То първоначално тръгна към мен и тя го дръпна веднага навътре. Те ме удряха, баща ѝ ме души. За пореден път ме душат тези хора. Не отвърнах нито на удари, нито на заплахи и обиди.

Майка показа отвличане на детето си от бившия й съпруг и направи потресаващ разказ (ВИДЕО)

Майка публикува видео от охранителна камера пред дома ѝ, като от кадрите се вижда голям скандал с мъж, за който тя твърди, че е бившият...

Взех детето и директно отидох в полицията. Опитах се да отида с колата, но тя скочи в нея и не ми позволи да потегля. Затова отидохме до полицията пеша. Там чакахме около час и се събраха всички институции, които отговарят за предаването на детето и ми го дадоха официално. В протокола се подписа и майката, и адвокатите ѝ. Така съвсем законно децата сега са при мен.

През миналото лято тя изцяло провали режима на посещения. Четири месеца не ми даде никакъв достъп до децата. Висяхме там, в уречените за посещение часове, но никакви институции не успяха да ѝ въздействат да си спазва режима.

На въпрос на Actualno.com дали в момента се води дело за попечителство над децата, той отговори утвърдително.

Тя беше завела дело преди година, с което искаше да ми ограничи още повече достъпа до децата. Искаше да ми сложи режим на виждане от 6 часа месечно. Загуби това дело. На първа инстанция потвърдиха сегашния режим. На втора инстанция се надявам правата да бъдат изцяло присъдени на мен.

Водени са и други дела, като почти всички са спечелени от мен. Имаше случай на нападение над мен и майка ми, когато връщах децата. В същия момент многократно ѝ отправях покани да се помирим и сравнително по равно да си отглеждаме децата. Да имаме думата за важните решения в живота им - къде ще учат и така нататък, но тя отказва. Няколко дела за клевета съм завел срещу нея, за да спре с това поведение.

ДАЗД се самосезира за клип, в който баща отнема дете насила от майка му, МВР разясни случая

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира за видео в социална мрежа, в което баща отнема детето си насила от майката. Клипъ...

Попитан дали е упражнявал домашно насилие над майката на децата си, той категорично отрече това да се е случвало.

Напротив, тя е осъждана за домашно насилие, подчертава Кръстев. За какво отвличане на децата става въпрос, при положение че отидох директно в полицията, за да си взема детето по надлежния ред? Имам заведено дело срещу нея за побой над малкото дете преди два месеца, посочва още бащата.

Той отчете като грешка дърпането на детето, но призна, че се е чувствам безсилен, защото по нормален път нищо не се случва. Печеля дела, а решенията не се изпълняват. Налагат й глоби, не ги плаща. Съгласен съм, че не е това начина, но беше редно да ми даде детенцето. По решение трябваше да го взема същия ден, един час по-късно, разказа още той.

Междувременно стана ясно, че ДАЗД се самосезирал заради клипа в социалните мрежи. МВР също излезе с позиция по случая. От нея става ясно, че през последните месеци униформените неколкократно са оказвали съдействие във връзка с подадени жалби от всеки от двамата родители за неизпълнение на съдебни решения.

Интервю на Тодор Беленски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com