X
 
 

Прокуратурата обвини Божков и в търговия с влияние, както и за задържане на антики

2301 2
Прокуратурата обвини Божков и в търговия с влияние, както и за задържане на антики
Снимка: БГНЕС
Говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че спрямо собственика на "Нове холдинг" АД Васил Божков са повдигнати още обвинения - за търговия с влияние и за задържане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по установения ред.

Припомняме, че по този начин обвиненията срещу бизнесмена, който засега се намира в арест в Абу Даби, стават 11. 

По-рано днес БНТ и БГНЕС съобщиха, че Божков се е обърнал към руски граждани за съдействие и за застъпничество пред местните съдебни власти в емирството. До този момент обаче не е известно дали Абу Даби е готов да изпълни искането на българския бизнесмен през руските му партньори - а именно за освобождаване от ареста.

Чрез руски граждани Божков иска да бъде пуснат от ареста в Абу Даби?

Ще бъде ли пуснат от ареста в Абу Даби Васил Божков? Оперативна информация сочи, че граждани на Руската федерация са се срещнали с бълг...

И към настоящия момент продължава да се извършва преводът от български на арабски език на молбата за екстрадиция, която, по думите на Милева, надвишава над 200 страници. „До края на седмицата прокуратура на Република България ще изпрати материалите към Министерството на правосъдието, които от своя страна незабавно ще ги изпратят на Обединените арабски емирства (ОАЕ)“, уточни още Сийка Милева, цитирана от БГНЕС.

Знаете, Васил Божков напусна България в началото на месец февруари след като Специализираната прокуратура повдигна срещу него обвинения за неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и т.н. По това производство Васил Божков е посочен като ръководител на организирана престъпна група.

В отделените материали по производството обаче се съдържат данни и за други противоправни деяния - убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до началото на месец февруари.

Всичко по темата четете тук.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Куче влачи милиони-милиарди, диря нямя що е то - българско правоъдие-европейки ценности !!!
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Те и руските ценности такива.
    : 0 !
Последно в Актуално