Прокуратурата проверява защо "павилиони като Lafka" пречат на пешеходците във Варна

3475
Прокуратурата проверява защо "павилиони като Lafka" пречат на пешеходците във Варна
Снимка: Burgasplus

По сигнал на гражданин Апелативната прокуратура във Варна започна проверка по надзора за законност за стеснените тротоари в морския град, които препятстват движението на пешеходци, майки с детски колички и инвалиди, от което произтичат рискове за възникване на пътно-транспортни произшествия.

В едни от случаите тротоарите са заети от търговски обекти, най-често павилиони за вестници, цигари и алкохол като Lafka, които заемат почти изцяло тротоарните площи на автобусните спирки във Варна, а в други - от летни тераси на ресторанти, изградени върху площите за преминаване на пешеходци.

До края на сезона ще приключи ремонтът на тротоарите във Велико Търново

Ремонтът на тротоарите във Велико Търново се очаква да завърши до края на есенния сезон, информират от кметската администрация. Активно...

Препятствие за пешеходците се явяват и стълбища на сгради, проектирани неправилно, които също отнемат от тротоарните площи, както и неправилно паркирани или временно спрели автомобили. Съществен проблем, свързан с безопасността на движение по пътищата, е липсващата или заличена пътна маркировка на пешеходните пътеки, пряка отговорност за които носят общинските служби и сектор „Пътна полиция – КАТ“.

Заради факта, че проблемът е актуален за всички по-големи градове, апелативният прокурор е разпоредил проверката да се извърши от шестте окръжни прокуратури и 20-те районни прокуратури на територията на Варненския апелативен район до 31 май 2016 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com