Прокуратурата се захвана с ремонта на МиГ-овете ни по сигнал с медийни публикации

5829
Прокуратурата се захвана с ремонта на МиГ-овете ни по сигнал с медийни публикации
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата възложи на ДАНС проверка по сигнал за правонарушения във връзка със сключване на договори за ремонт на българските изтребители МиГ. Това става ясно от съобщение на прокуратурата, цитирано от БГНЕС.

На 09.10.2015 г. във Върховна касационна прокуратура (ВКП) е постъпил сигнал от гражданина Р. З., в който се съдържат такива твърдения. Към него са приложени статии по темата от различни медийни издания. На 10.10.2015 г. сигналът е изпратен от ВКП на Специализираната прокуратура. На 20.10.2015 г. тя е отказала да образува досъдебно производство, тъй като не са били установени данни за извършени престъпления против Републиката, престъпления, извършени от организирана престъпна група или друго престъпление от компетентността на специализираната прокуратура.

Борисов накарал Дончев да види не може ли да ремонтираме МиГ-овете

Ремонтът на МиГ-овете ни може да се извърши в Пловдив. Тази възможност допусна премиерът Бойко Борисов, информира в. "Сега". Той обясн...

В сигнала са заявени данни за извършено престъпление от общ характер, а те са от компетентността на Софийска градска прокуратура (СГП), преписката е била изпратена там.

На 11.11.2015 г. в постановление на СГП е възложено на ДАНС извършването на проверка по твърденията в сигнала на Р.З.. В четири пункта в постановлението, са дадени конкретни указания за данните, които следва да се установят и проверят в хода на проверката. От прокуратурата подчертават, че сред тези указания не е изискването на информация за иницииране, проведени дискусии и последващо предложение за изменение на Закона за отбраната и въоръжените сили, в частта му, касаеща изпълнение на задачата Air Policing над българска територия. „Всяко разширяване на обхвата на проверката, извършена от ДАНС не представлява задача, поставена от прокуратурата”, казват от държавното обвинение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com