Прокуратурата вкара обвинение срещу Перата в съда

961
Прокуратурата вкара обвинение срещу Перата в съда
Снимка: Е-burgas.com

Районната прокуратура - Малко Търново, е внесла в съда обвинителен акт срещу Петър Низамов-Перата, станал известен с доброволческите отряди, които организира по българско-турската граница. Той ще отговаря за противозаконно лишаване от свобода спрямо трима афганистански граждани. Случаят е от април тази година, като Низамов се похвали сам, разпространявайки клип как завързва със свински опашки трима мигранти от Афганистан.

Той беше задържан и прекара няколко месеца под домашен арест. Разследването е установило, че в началото на 2016 година Низамов е организирал неформална група лица, самоопределяща се като цивилни отряди за защита на българските майки и вярата през социалната мрежа "Фейсбук". Низамов взел решение да обикаля българско-турската граница с негови съмишленици и да залавят бежанци около границата на българска територия, пишат от прокуратурата.

Петър Низамов, ловецът на мигранти: Работя патриот

Петър Низамов-Перата, станал известен с това, че върза ръцете на група мигранти със „свински опашки" заяви, че работи патриот и с...

В него е описано и какво се случва при инцидента:

"Низамов с неустановеното в хода на разследването лице с маската повалили тримата афганистанци - Доост, Исхаки и Саадат, на земята и с помощта на кабелни превръзки – тип миши опашки, вързали ръцете им отзад на гърба и ги притиснали към земята, с което ги лишили от възможността да се придвижват свободно. След това Низамов завързал и тримата свидетели заедно един към друг, с което също ги лишил от възможността за придвижване. Към този момент се присъединили останалите лица от другите две групи. След като лишил от свобода тримата пострадали, Низамов започнал да ги удря с ритници по краката, както и с шамари. След това Низамов и неустановеното лице с маската започнали да претърсват лежащите на земята свидетели, бъркайки в джобовете им, и претърсили ръчния им багаж. Низамов започнал да обикаля около лежащи Доост, Исхаки и Саадат, държейки в едната си ръка газовия пистолет, а в другата ножа тип мачете, с което допълнително ги плашел. След като не намерили никакви ценни вещи, Низамов и лицето с маската започнали да разпитват Саадат дали носи "мъни" (пари) и "телефон", но и тримата - Саадат, Доост и Исхаки, нямали в себе си пари и телефони, както и други ценни вещи", пишат от обвинението.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com