Прокурор: Не е вярно, че видеозаписите не са доказателство

3495
Прокурор: Не е вярно, че видеозаписите не са доказателство

Не е вярно, че видеозаписи не се признават като доказателство по закона. Не е изрично вписано в закона, но има прецеденти и съдът може да ползва такъв запис, ако не е манипулиран – особено от охранителни камери. Това заяви Стефан Милев, заместник-главен прокурор на София, във връзка с боя на бул. „Черни връх” в София.

По думите на Милев задържаният за боя Симеон Христов може да лежи за 3 години в затвора, а другият шофьор, нападнал виновния за катастрофата, може да се отзове в затвора за 2 години. Този друг шофьор обаче не е задържан. Ще се изследва дали Христов е бил в състояние на ефект. Ако бъде доказан афект т.е. силно раздразнение, това може да доведе до намаление на евентуално наказание. Твърдя, че един такъв случай например не може да те провокира да извадиш пистолет или нож, каза Милев пред Нова телевизия. От думите му стана ясно, че мярката за неотклонение на Симеон Христов ще бъде гледана утре.

Свидетел на боя на бул. "Черни връх": Водачът на ударения джип беше по-агресивен

Веселка Василева, приятелката на задържания шофьор на джипа от катастрофата и последвалия побой, който се случи вчера на столичния буле...

Оказа се и, че срещу Симеон Христов има дело за участие в организирана престъпна група. То се води от Специализираната прокуратура и е висящо. Припомняме, че вчера (16 март) адвокатът на Христов - Павел Чернев, обясни, че клиентът му е бил обвиняван за средна телесна повреда през 2004 година, но е бил оправдан.

Кръвонасядане на челото, хематом, значително затваряне на клепач, кръвотечение на носа и разкъсно-контузна рана на носа – това са част от нараняванията на пострадалия в боя. Първоначално пострадалият е отказал да дава показания, но впоследствие полицаите са го убедили да съдейства. Битият обаче може да бъде съден заради предизвикване на пътно-транспортно нарушение.

Боят на Околовръстното

Стефан Милев потвърди отново, че досега защитата на задържаните за боя на Околовръстно шосе с палки не е поискала споразумение. Ще искаме обвинените трима - Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков, да влязат в затвора

Това са побойниците от бул. "Черни връх" в София

Катастрофа отново доведе до бой на пътя днес. Инцидентът този път стана на столичния булевард „Черни връх”. Шофьорите, кои...

В този случай записът е доказателство, но е косвено доказателство, каза прокурорът. Той увери, че няма значение колко свидетели казват нещо, а дали е достоверно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com