Прокурорът по делото за СРС-тата на Цветанов срещу Тодоров е доволен

39172
Прокурорът по делото за СРС-тата на Цветанов срещу Тодоров е доволен
Снимка: БГНЕС

Аз съм много доволен от присъдата. Винаги съм очаквал справедливи присъди от българския съд. Това каза един от наблюдаващите прокурори по делото Калоян Ангелов, предаде БГНЕС.

Обвинителят не пропусна възможността да припомни думи на Цветанов за българския съд, след като чу оправдателната си присъда по друго дело, без да го споменава поименно. "Както се изразява един наш подсъдим – трябва да имаме вяра в българския съд и освен това е много удачно никога да не нарушаваме и принципа, който беше споменат и от председателя на състава - за разделението на властите", каза Ангелов.

Той обясни, че е без значение, че са поискали условна присъда и каза, че това му позволява законът. "В прерогативите на съда е, той е преценил, че обществената опасност на деянието и на дееца е силно завишена", каза прокурорът.

По-рано днес Софийски градски съд призна за виновен и осъди на 4 години затвор бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Присъдата си Цветанов трябва да излежи при общ режим в общежитие в открит тип. Освен това съдът постанови той да не заема държавна длъжност 5 години. Присъдата може да се обжалва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com