Роднини на влачилия с колата си куче: Животното се подплашило от изстрела на спасителя си

2647
Роднини на влачилия с колата си куче: Животното се подплашило от изстрела на спасителя си
Снимка: facebook.com/milkodo

Стрелях във въздуха с халостен патрон. Имайте предвид, че законът ми позволява да опитам да предотвратя престъпление (бел. ред. - чл. 12а от Наказателния кодекс позволява гражданите да задържат лице, "извършило престъпление"). Това обясни Милко Величков, който вчера (28 март) беше арестуван след опит да спаси куче, влачено от собственика му с кола.

Оръжието ми е газово, сигнално. С него целта е да се сигнализира. Не мога да твърдя дали кучето е било вързано умишлено или е било небрежност. Със сигурност обаче мога да кажа, че ако не бях го спрял, сега щеше да бъде подведен под отговорност за убийство на животно, обясни Величков.

Арестуваха мъж, опитал се да спаси куче от собственика му

Поредното зверство над животно се е случило вчера. Това става ясно от споделянето на случката от Милко Величков в неговия Facebook проф...

Кой има право в тази държава да вади когото и да било от колата му? Кой има право да стреля във въздуха? Полицията си свърши работата перфектно, заяви пред Нова телевизия роднина на човека, който беше спрян

Майката на мъжа, който е влачил кучето с колата си, твърди, че животното много обичало сина ѝ и ходело навсякъде с него. От думите ѝ излезе, че каишката случайно се закачила за теглича. Ама как ще е умишлено, попита съвсем невинно възрастната жена, от чиито думи в един момент се доби впечатлението, че синът ѝ все пак вързал животното, за да не му пречи на ежедневните задължения и после забравил. Той ще си отговаря, каза още майката.

Кучето е влачено много над 100 метра. Едно такси караше след него, светкаше и бипкаше с клаксона. Защо не спря тогава, попита друг очевидец. Човекът не погледна в какво състояние беше кучето, добави и Величков. Двама свидетели има, когато ти заплаши брат ми след като беше пуснат от полицията, контрира сестрата на „объркалия се” и влачил кучето с колата си. Той ми каза: „Ела да те снимам бе, момче, ела да се видиш какъв си хубавец”, отвърна Величков. А вече крайно възбудените роднини на влачилия кучето човек извадиха и тезата, че кучето се било уплашило от предупредителния изстрел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com