Сарафов срещу Гешев: Стана по-зле

25255
Сарафов срещу Гешев: Стана по-зле
Снимка: БГНЕС

След избухването на взривното устройство главният прокурор Иван Гешев каза, че го е страх за децата му. И така остана впечатлението, че децата му са били в колата. Това каза в ефира на Нова телевизия проф. Николай Радулов.

Припомняме, че вчера зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви в специална позиция, че не желае да носи отговорност за чужди грехове и че Гешев в телефонен разговор с него е оставил впечатление, че е бил заедно със семейството си при взрива. Сарафов попита и защо Иван Гешев е мълчал цяла седмица и не е изяснил казуса пред обществото. От позицията на Борислав Сарафов става ясно, че израелският експерт, огледал мястото на взрива, е "бил доведен от заместника му Ясен Тодоров "по разпореждане на г-н Гешев". Това изказване Сарафов направи, след като главният прокурор потвърди от Ню Йорк, че бил без семейството си по време на инцидента.

ОЩЕ: Иван Гешев: Не ме е страх, други трябва да се страхуват

„Прави се опит Гешев да се изкара герой. Но стана по-зле, след като започнаха да излизат факти по взрива и атаката срещу него“, каза още експертът по национална сигурност.

Според него такива случай не са лесни за разплитане – трябва да се направят експертизи, разследване.

„Това е грешка на комуникацията. Явно и този израелски експерт е грешка на комуникацията. Който и да е този експерт, той е външен за разследването и той не участва в него“, каза от своя страна Милен Иванов. По думите му на няма как да слезе от самолета и да отиде веднага на мястото на взрива.

„Докато не знаем кой е този израелски експерт ние не можем да кажем нищо за думите и твърденията му. Неговото появяване нямаше положителен аспект“, добави Радулов.

„Този човек е погледнал отдалече и не е ясно какво е казал. Думите му се предават от други хора. Един сериозен експерт няма да си позволи да говори, а ще изчака да види експертизите“, смята експертът по национална сигурност.

Радулов се притеснява, че още в началото се е изкарала една версия и се работи само по нея. А версиите са много. „Версията за инсценировка е почти нереална“, каза Радулов.

Той смята, че няма да се стигне до разрешаване на случая. „Каквато и да е причината, може да се предположи, че това е атентат срещу личността Гешев. А версиите са най-различни. Версиите, които не са удобни на прокуратурата, няма да бъдат адекватно разследвани“, каза той.

Милен Иванов смята, че размяната на остри реплики между Борислав Сарафов и Иван Гешев ще се оправи между тях двамата.

Радулов е на мнение, че прокуратурата сериозно се е отклонила от функциите си. За него е важен апела на Сарафов прокуратурата да се върне към основната си дейност. „Онзи ден служителите бяха изкарани на протест от ръководството“, каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com