Серия от инциденти в Благоевградско

13934
Серия от инциденти в Благоевградско
Снимка: БГНЕС

Серия инциденти, тежки катастрофи и пияни белязаха неприятното съчетание на три празника вчера - задушница и празниците на виното и влюбените в Благоевградско, съобщи БГНЕС.

По обяд възрастна жена загина, а трима пострадаха, единият от които е с опасност за живота, при катастрофа на ГП Е-79 край Благоевград.

На изхода на града в посока Симитли джип сузуки удари челно и изхвърли от пътя опел "Корса". В резултат на преобръщането загина пътуващата на предната седалка до водача на опела 84-годишна жена от Благоевград. С фрактури на ръка, крак, череп и комоцио, за Пирогов бе транспортиран 55-годишният водач на опела Михаил С. Съпругата му, която е на 53 години, е в много тежко състояние в реанимацията на МБАЛ-Благоевград. Тя е с черепно-мозъчна травма, фрактури на таза, на ребра, които са пробили белия ѝ дроб, разкъсан е пикочния ѝ мехур. Снощи е свикан лекарски екип, който я е оперирал, състоянието й не позволява да бъде транспортирана за София. Тя все още е с опасност за живота, а майка ѝ загина.

С фрактура на крака е и водача на джипа "сузуки Гранд Витара"-65-годишният Димитър Ш., предизвикал катастрофата след навлизане в насрещната лента.

За Пирогов снощи бе транспортиран и 70-годишният Иван М., който е с черепно-мозъчна травма и отрязано ухо след скандал на лозята край с. Микрево, община Струмяни. При зарязване на лозето му, Иван е нападнат от 57-годишния Н.А. с брадва, вследствие на което на 70-годишния мъж е отрязано ухото, счупен черепа, има мозъчен хематом и порезна рана на ръката. Той също е с опасност за живота. Нападателят е задържан за 24 часа.

Няколко разбити глави бяха шити тази нощ в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Към 17.30 часа снощи в отделението е приета жена с разбито лице, 30 минути по-късно от с. Железница е приет възрастен мъж също с разбита глава, които са шити.

Към 23 часа снощи край благоевградското с. Падеш самокатстрофира с мотор Атанас К., същия бил употребил алкохол, получил е открита рана на главата, след като е зашит е настанен в отделението по хирургия на МБАЛ. В 3 часа тази нощ лек автомобил самокатастрофира в района на с. Градево на пътя Симитли-Банско. Пострадал е 20-годишният Красимир Н. от град Симитли, който тази сутрин ще бъде изследван допълнително на скенер.

Младеж, македонски гражданин, бе нападнат и ранен към 5 часа тази нощ на улица в Благоевград. Според приятелите му, нападателят бил циганин, който избягал. Македонецът е с голяма порезна рана на ръката, която също е зашита. Полицията работи по инцидентите.

Няколко пияни са приети в МБАЛ след празниците на светците Трифон и Валентин. Сред тях е и 18-годишен младеж, който твърди, че не пиел, а в питието му било сложено нещо. Още няколко пияни отлежават в СПО до изтрезняването им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com