"Ще те съсипя, ще те закопая": Ревнив хомосексуалист насилва, тормози и заплашва бившия си година и половина

7953
"Ще те съсипя, ще те закопая": Ревнив хомосексуалист насилва, тормози и заплашва бившия си година и половина
Снимка: Pixabay

Година и половина отне на млад мъж да извади ограничителна заповед срещу бившия си интимен партньор. През това време той е бил обект на почти ежедневен тормоз - от физическо насилие до посегателство върху имуществото му, разказва БНТ. 

Ще запазим самоличността на жертвата в тайна, защото в момента тече дело по казуса с жестокия тормоз, който е преживял. Ще го наречем Димитър. Той казва, че все още живее с известна параноя, оглежда се по улиците и трудно се доверява на хората. След раздялата с интимния си партньор Димитър е нападан от него и физически, и психически.

Въпреки че е подал около 20 жалби, извадил си е медицински за телесните повреди, отнело година и половина да се забрани на нападателя да доближава пострадалия и да се свързва по какъвто и да е начин с него. Разказваме тази история дни след като бяха приети законови промени, които дават закрила срещу насилие, но разглеждат интимната връзка като отношения между мъж и жена.

Димитър се разделя с партньора си през 2021 година, след 8-месечна връзка. Тогава се отключил истински ад:

“Започна да ме преследва, да обикаля жилищния блок, в който живеех, започна да ми изпраща заплахи по телефона, звънеше ми постоянно, опитваше се да се свърже с мои близки, с мои роднини. След това започна да ми посяга физически. И се стигаше до моменти, в който той агресираше, удряше ме по лицето, риташе ме.”

Нападателят започнал да посяга и върху имуществото на Димитър, но най-страшен бил психическия тормоз:

“Случвало се е на ден да ми звъни около 200-300 пъти съм получавал неприети повиквания, въпреки че съм го блокирал. Той намираше начин, скривайки номера си, да се опитва да ми звъни. Случвало се е да ми казва "Няма да те оставя намира, докато не умреш", "Ще те съсипя", "Ще те закопая", "Ще пратя хора на майка ти".

И тъй като Димитър и бившия му партньор не са съжителствали заедно, нямало опция да се потърси незабавна защита. За да се спаси от ежедневния тормоз отнело година и половина и след пуснати десетки жалби. В момента тече и дело по казуса, а срещу бившия партньор на Димитър са повдигнати четири обвинения.

“Тъй като се касае за престъпление, което беше извършено в множество райони в страната, това означава, че множество прокуратури бяха ангажирани, а това пък от своя страна доведе до много бавно разследване, което едва след година и половина да успее да стигне до повдигане на обвинение и до преминаване на казуса в неговата съдебна фаза. Едва в момента на повдигането на обвинението можехме да се снабдим с т. нар. органичителна заповед”, обясни Силвия Петкова - адвокат.

Димитър: “Моят призив към съдебната система е да действа по-бързо в такива ситуации, тъй като на мен ми отне година и половина, за да получа заповед за незабавна защита. Аз имах нужда от нея още в първите месеци от тази история.”

Какво обаче на практика казват новите законовите промени, приети преди дни. Според тях интимната връзка се разглежда като отношения между мъж и жена?

“Ако един мъж счупи ръката на жена си, той ще бъде подведен по квалифицирания състав за средна телесна повреда в условията на домашно насилие, ако обаче един мъж счупи ръката на мъжа си, на партньора си от същия пол, той ще бъде съден по основния състав за телесна повреда, който е по-леко наказуемият спрямо квалифицирания.”

Всяка жертва на насилие трябва да има еднаква по обем защита, смята адвокат Петкова. Защото насилието няма пол и сексуална ориентация.

ОЩЕ: Осъждан мъж преби жена си в присъствието на дете, получи обвинение

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com