Следствието за убийствата в Нови Искър: Имало е и финансов мотив

7282
Следствието за убийствата в Нови Искър: Имало е и финансов мотив
Снимка: БГНЕС

Нямаме никакво съмнение кой е извършил шесторното убийство в Нови Искър. Това заяви на специална пресконференция ръководителят на следствието Борислав Сарафов, който изрази съжаление, че посоченият от прокуратурата за виновен Росен Ангелов не е могъл да бъде изправен пред съда, защото бил намерен "самоубит".

Сарафов заяви, че с едно и също оръжие са убити шестимата в Нови Искър и със същото оръжие Росен Ангелов се е самоубил, което се доказвало от барутни натривки. Имало и иззети дрехи, по които имало кръв на първата жертва Кети Кюхова, както и на Росен Ангелов. Имал съм малко дела в моята практика, които да са толкова непротиворечиви и да не оставят съмнение кой е виновен, стана ясно от думите на ръководителя на следствието. Категорично Росен Ангелов се е самоубил, добави той, а уточнението беше, че Ангелов се е прострелял в слепоочието – 100%, според окръжния прокурор Наталия Николова, цитираща заключенията на съдебно-медицинската експертиза, според които не е имало данни някой да го е принудил да се самоубие, като например упражни натиск върху ръката му. Вероятно самоубийството е станало факт на 5 януари, т.е. в петък, е заключението на разследващите. Няма наличие и на упойващи вещества в кръвта на Ангелов – нито наркотици, нито лекарства, нито алкохол. Това просто е човек, който е легнал и се е самоубил, добави Сарафов и не коментира твърдение, че при използване на пистолет 22 калибър, който е плътно опрян до главата, кинетичната енергия не е достатъчна, за да пробие куршумът човешки череп. Той каза и, че пистолетът е бил със заглушител, саморъчно направен от автомобилен маслен филтър. Идеята била взета от интернет.

Властта видя последните знакови убийства като опит да се клати държавата

Убийство като отмъщение от престъпния свят – това ми изглежда много сериозна версия и е най-логичната версия, по която да се рабо...

Борислав Сарафов каза и, че "този персонаж" т.е. Росен Ангелов, е посещавал "изключително гнусни сайтове“ - за детска порнография.

Сарафов не пропусна да коментира различните слухове, анализи и коментари в медиите за случая в Нови Искър, които, колкото повече четял, толкова повече го забавлявали.

Версии и теории (на конспирацията)

Ръководителят на следствието посочи, че на предишния брифинг властите не казали, че Росен Ангелов вероятно е имал и финансов мотив, а не само емоционален. Ангелов е искал да ограби клиенти на Кети Кюхова – по-точно до домове, които са чистени от нея. "Очевидно в този момент Кети е разбрала, че любовта на Ангелов не е съвсем безкористна и това изглежда е била една от причините Ангелов "да я изтрие от лицето на земята", заяви Сарафов и поясни, че тази хипотеза е изградена на база свидетелски показания. Той тиражира хипотезата, че семейството на Кети било избито, защото те били заинтересовани от разкриване на убийството ѝ и добави, че в случая говорим за психопат, а не за нормален човек.

На въпрос на Actualno.com как така доказан педофил изведнъж почва да изпитва влечение към зряла жена и дали не става въпрос от самото начало на "връзката" с Кети Кюхова за друг мотив, Борислав Сарафов отвърна, че това ще е предмет на последващ психологически анализ.

Полицай знаел, че Росен Ангелов живее в Луково

Полицай от Своге е знаел, че извършителят на шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, обявен за национално издирване преди 8 го...

По въпроса как е сравнено ДНК-то на Ангелов, Сарафов отвърна, че през август, 2007 година Ангелов имал полицейска регистрация и му бил взел дактилоскопен материал. Сравнението станало по специална база данни с ДНК материали, където се съдържал материалът от Ангелов, а на въпрос как властите са разбрали с кого да сравняват, отговорът беше - имахме оперативни данни и информация кой може да е убиецът.

ДНК анализът станал бързо, защото това беше приоритетна задача, уточни още ръководителят на следствието. Не е много далеч това от това, което гледаме по телевизионни сериали и филми, каза Сарафов, имайки предвид бързината на извършване на анализа.

По въпроса кой кога е убит, къде се е преоблякъл Росен Ангелов, преди да отиде в къщата на Кети и да убие семейството, беше казано, че Кети Кюхова е била убита "в района на къщата си". Тя е била убита около 19:30 часа на 31 септември, а към 23:00 часа са убити останалите ѝ роднини. Има доказателства, че роднините ѝ са я търсили. След като е убил Кети, Росен е взел джипа си, за да откара трупа ѝ до кладенеца, в който по-късно е намерена от полицаите. Следствието не можа да каже защо тефтерът се е намирал на мястото, на което беше намерен от журналисти и предаден на властите.

Относно питане защо между 3-ти и 5-ти януари Росен Ангелов не е засечен с термокамера, след като такова оборудване е било използвано и след като са били включени кучета, Сарафов отвърна: "Питайте кучетата". Не сме успели, беше краткото му пояснение. Говорим за пресечен район, подкрепиха Сарафов и колегите му, макар че доста журналисти не се съгласиха, казвайки, че също са били на място и са се запознали с района.

Попитан защо полицията не е реагирала и задържала Росен Ангелов, след като полицай от Своге е разговарял още преди няколко месеца с него след подаден сигнал, Борислав Сарафов само отговори, че ще бъде назначена проверка какво е станало.

Нови версии и данни за убийствата в Нови Искър и Петър Христов

Застреляният вчера в кв. "Манастирски ливади" Петър Христов е завел затворника Валентин Михайлов-Ихтиманския пред вътрешния министър на...

За финал Борислав Сарафов само добави, че се работи по убийството на бизнесмена Петър Христов и не разкри повече информация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com