Спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест за Миньо Стайков

2683
Спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест за Миньо Стайков
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за собственика на „Винпром Карнобат" Миню Стайков. Заедно с него обвинени в данъчни измами и пране на пари са и синът му и още шестима души. 20 легални фирми са препирали парите от незаконната дейност на групата, твърди прокуратурата. От МВР разпространиха видео от претърсванията.

Това се налага от фактическата и правна сложност и големия обем на материалите и доказателствата по досъдебното производство, както и заради изчакване на материали от партньорски служби по линия на международното сътрудничество. Делото по мерките за неотклонение ще бъде насрочено след внасяне на искането на Специализираната прокуратура.

Случаят "Карнобат": 20 дружества с легална дейност участвали в данъчните измами на винпрома

Общо 20 са дружествата с легална дейност, който са свързани помежду си и участват в данъчните измами по случая „Карнобат”. ...

Припомняме, че прокуратурата проведе акция в офиси на „Винпром Карнобат“, „Сис индустрийс“ и „Топаз мел“. При акцията бяха задържани 10 лица, сред които Миньо Стайков и сина му. На 6 септември Специализираната прокуратура повдигна обвинения на М.С., С.С., И.Д., Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д. за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари.

На едно от лицата са повдигнати обвинения за вторични престъпления – избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на общо 1 016 139 лв., на други трима - за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com