Съдът остави Кирил Рашков в затвора до 10 март

13552
Съдът остави Кирил Рашков в затвора до 10 март
Снимка: бгнес

Пловдивският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Кирил Рашков (известен като Цар Киро). Той е обвинен в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен. Според магистратите има реална опасност да се укрие и да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът постанови задържане под стража за Кирил Рашков

Пловдивският окръжен съд постанови мярка "задържане под стража" за ромския барон Кирил Рашков, известен като Цар Киро. Срещу него е по...

Миналата седмица Окръжният съд в Пловдив отказа да пусне от ареста Кирил Рашков и да изпълни искането на адвокатите му да му бъде наложена мярка „домашен арест”, както и назначаването на съдебномедицинска експертиза.

Наблюдаващият прокурор Румен Попов определи исканията като абсурдни, а съдебният състав отказа да пусне Рашков с мотива, че няма доказателства, че здравето му се влошава, и освен това е лекуван в ареста. Не на последно магистратите посочиха, че той може да се укрие, да избяга в чужбина или да окаже влияние на други хора, свързани с делото.

Кирил Рашков е в ареста от близо седем месеца, след като бе арестуван при акция на ДАНС. Срещу него има три обвинения - за контрабанда на живак, за притежание на живак и за притежание на археологически ценности, припомня Дарик радио.

Според адвокатите по този случай трябва да се занимават специализираният съд и специализираната прокуратура. Магистратите са категорични, че ще се произнесат със съдебния акт.

Рашков е задържан за притежание и разпространение на наркотици

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, е бил арестуван за съпричастност към притежание и разпространение на наркотици. Задържането е за ...

Въпреки мярката, която бе наложена от съда днес, Кирил Рашков ще напусне следствения арест на 10 март. Тогава изтича 8-месечният срок за "задържане под стража", коментира апелативният прокурор Божидара Попова, обяснява агенция "Фокус".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com