Съдът остави в ареста брата на Димитър Рачков

2062
Съдът остави в ареста брата на Димитър Рачков
Снимка: iStock/Guliver

Бургаският окръжен съд потвърди определението на районните магистрати в Средец и остави в ареста Петър Рачков, брат на популярния актьор Димитър Рачков. Решението е окончателно, уточниха от пресцентъра на съда, цитирани от 24 часа.

Петър Рачков е привлечен като обвиняем за две престъпления. На 21.03.2021 г., в землището на средецкото село Дебелт при полицейска проверка опитал да изхвърли няколко топчета с неизвестно вещество.. По-късно е установено, че топчетата съдържат 0.570 грама смес от хранителна добавка и метамфетамин на стойност 14.25 лв. Магистрати уточняват, че това деяние е наказуемо с лишаване от свобода от 1 до 6 г. и с глоба от 2000 лв. до 10 000 лв.

Съдът постанови постоянен арест за Петър Рачков заради наркотици и буйство при задържане

Районният съд в Бургас наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Петър Рачков, обвинен в притежание на наркоти...

Петър Рачков. е обвиняем и за това, че на същата дата, в условията на продължавано престъпление, противозаконно пречил на органи на властта да изпълнят задълженията си. При опит да избяга от екип на жандармерията, той блъснал автомобила им. За това престъпление Рачков може да получи до 3 г. затвор или глоба от 500 лв. до 2000 лв. От събраните до момента доказателства, въззивният съд направи извод за изграждането на разумно предположение за евентуална ангажираност на обвиняемия в осъществяването на престъпните деяния, предмет на разследването, коментират от Бургаския окръжен съд.

Съдийският състав не споделя приетото от първата инстанция, че в случая е на лице реална опасност обвиняемият да се укрие. Наличието на съществуваща до момента трайна фактическа обвързаност на Петър Рачков с населеното място, в което живее заедно с жената, както и необходимостта от полагане на грижи за малолетните му деца, се явяват обстоятелства, които не позволяват заключение за съществуваща реална опасност от укриване. Но окръжният съд се солидаризира с изводите на районните магистрати в Средец за наличието на реална опасност от извършване на престъпление от страна на Петър Рачков, ако е на свобода. Данните от приложената справка за съдимост на обвиняемия показват, че деянията, предмет на разследване по настоящото досъдебно производство, се явяват извършени в изпитателния срок на осъждането на Петър Рачков отново за наркоразпространение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com