Тяло на украински пилот изплува край Царево

2533
Тяло на украински пилот изплува край Царево
Снимка: iStock/Guliver

Тялото на украински военен пилот е изплувало в морето край Царево. Това е станало още през септември, разкриха днес от Областната дирекция на МВР Бургас. Новината бе съобщена по време на официална церемония за празника на полицията, на която бе награден главен инспектор Христо Ичев – началник сектор „Издирване“. Именно той разказа заплетения случай.

„Беше изхвърлен неустановен труп в района на Царево. Характерното за него бе, че беше с парашут. Беше направен оглед и отведен за аутопсия. Започнахме да работим по горещите следи или по това, което беше останало от трупа. Той бе в напреднал стадий на разложение. Според съдебния лекар около 2 или 3 месеца е престоял във водата. Трупът беше с откъснати крайници и обезличен", разказва главен инспектор Ичев.

Бивш военен пилот: Не са били спазени мерките за безопасност при учението край Шабла

"Не са били спазени мерките за безопасност при учението край Шабла, при което загина пилотът на падналия МиГ-29. Не е спазено правилото...

След анализ на намереното оборудването бургаските разследващи полицаи се свързват с клубовете по парашутизъм и парапланеризъм, а чрез тях стигат и до техни колеги - военни пилоти.

"Влязохме във връзка с командващия Въздушните сили на Украйна и разменихме информация. Изпратиха ни характерните данни за оборудването на техните самолети и на пилота, като ни насочиха към местата, на които трябва да видим от оборудването белези и цифри, които отговарят на типа самолет и най-вече на пилота. Най-трудно успяхме да намерим 5-цифрения код, който беше почти заличен от водата и от окислението. Установи се този номер, който подадохме към Украйна и в рамките на 2-3 дни успяхме да установим кой е пилотът", разкрива началникът на сектор "Издирване" в ОД МВР Бургас, цитиран от "24 часа".

Така става ясна историята - украински военен самолет СУ 124 с един пилот на борда е бил свален в района на Змийския остров в Черно море, пред Одеса. Предполага се, че при катапулта краката на пилота са се заклещили и са били отрязани при самото катапултиране. Военният най-вероятно е починал от кръвозагуба, тъй като други следи от нараняване по тялото не са открити.

Бургаските разследващи се срещат с представители на Украинското посолство, които съдействат за извършване на ДНК анализ от дъщерята на починалия. Така се потвърждава самоличността на загиналия - това е 61-годишният Михайло Матюшенко. Според украински медии той е бил един от инструкторите на т.н. авиобригада "Призраците на Киев", която нанася сериозни удари на руската военна авиация.

Гръцки военен самолет катастрофира, пилотът е мъртъв

Гръцкият министър на отбраната заяви, че военният пилот от изчезналия по-рано самолет е мъртъв. Самолетът му изчезна от радара малко с...

ОЩЕ: Йордан Божилов: Подпомагането на Украйна с военна помощ няма да преобърне войната

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com