Трима полицаи са арестувани за вземане на подкупи

1901
Трима полицаи са арестувани за вземане на подкупи
Снимка: Thinkstock

Трима служители в полицейското управление в Сливо поле, Русенска област, са арестувани за вземане на подкупи, предаде БНР.

И тримата са привлечени като обвиняеми и са задържани за 72 часа след съвместна акция на Русенската окръжна прокуратура и дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР.

"Разкриха корупционно престъпление, извършено от служители в системата на МВР в Русенско". Това обяви на брифинг окръжният прокурор Георги Георгиев.

През последните 6 месеца от Окръжна прокуратура в Русе са работили по информация от дирекция „Вътрешна сигурност“ за подкупи, получавани от полицейски служители от управлението в Сливо поле, които се занимават с контрол на водачите по пътищата в региона. Установено е, че вместо актове и глоби, служителите са искали и получавали пари на ръка, които задържали за себе си.

Давани ли са по 5000 евро подкуп на общинари в сделката за Алепу?

По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това разкри бившият общ...

На 6 януари вечерта са задържани 2 полицейски служители от патрула на РУ в Сливо поле при пореден получен подкуп от 30 лева. От вчера по делото са привлечени 3 обвиняеми, които са задържани в срок до 72 часа с прокурорско постановление. Това са 44-годишен командир на отделение в група „Охранителна полиция“, обвинен за 12 подкупа и двама младши автоконтрольори на 41 години, които са с обвинения за 9 и 5 подкупа.

Извършени са 8 претърсвания и изземвания, 2 лични обиска и множество разпити на свидетели, като действията продължават. Касае се за една добре организирана дейност, като за повдигнатите на този етап обвинения има достатъчно събрани доказателства, обясни наблюдаващият прокурор Радослав Градев. Досега е установено, че в края на смяната, служителите си разделяли по 100-150 лева. В някои от случаите, не санкционирали водачите, а в други им спестявали едно от нарушенията, като им искали подкупи, някои от които стигали до 180 – 200 евро, заяви още наблюдаващият прокурор.

Служителите са с над 20 години стаж в системата на МВР, каза директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР старши комисар Стефчо Банков. Той поясни, че сигналът за корпуционната схема, е получен от граждани и техни оперативни източници.

Очаква се искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража да бъде разгледано от окръжния съд в събота. През миналата година в цялата страна са образувани над 100 производства за подкупи от служители на МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com