У нас се укривали издирвани в Македония лица

26952
У нас се укривали издирвани в Македония лица

Македония издирва хора, за които се твърди, че се укриват в България, съобщава struma.com. Драган Даравелски, Владо Димов, Владислав Тамбурковски, Шкодран Идризи, Алил Демири и Африм Исмаиловик са само част от имената, които се търсят по различни причини. Те обаче имали и български паспорти и затова властите на съседите твърдят, че са у нас.

Сред търсените е бившият министър на здравеопазването Владо Димов. Той е с повдигнато обвинение. Разследват го, защото незаконно е настанил седемнадесет души, членове или симпатизанти на тогава управляващата партия СДСМ в струмишката болница.

Македония: Във Велес поставят паметник на Кемал Ататюрк

Най-късно до март следващата година във Велес ще бъде поставен паметник на Мустафа Кемал Ататюрк, предаде македонската телевизия Сител....

Последната информация, която имат макенодските служби за Димов, е че живее и работи в България като хирург. Той се подвизавал у нас с българско име Владимир Димов. Именно нашето гражданство спаси Димов от екстрадиция, когато бе арестуван на летището във Варшава, Полша, пише македонски вестник.

Проучване потвърди, че издирваният Димов работи като хирург в частна столична болница.

Всъщност Димов не се крие, а е професор и е началник отделение "Миниинвазивна и лапароскопска хирургия" в болница Токуда в София.

С български паспорт в ръцете, поне засега, спокойно спи и бившият областен управител Владислав Тамбурковски. Той е осъден на десет години и половина затвор за икономически престъпления. Въпреки че е обвинен в няколко престъпления, никое от тях не е заведено като организирана престъпност.

Вигенин: Когато Македония подпише договор, ще я подкрепим за ЕС

Когато бъде подписан договорът за добросъседство с Македония, тогава България може да подкрепи даването на дата за започване на прего...

Благодарение на сръбския паспорт, бившият първи човек на македонските митници Драган Даравелски е защитен в Сърбия, в която, между другото, се счита за успешен бизнесмен. В Македония пък Даравелски е осъден на седем години затвор, защото, според решението, е злоупотребил със служебното си положение. От бюджета на Македония давал пари на неправителствени организации, спортни клубове и други местни кумановски фирми. Агенцията за управление на конфискувано имущество му прибрала и три къщи в Куманово и в Скопие.

Македония през 2013 г. изисква 82 души да бъдат екстрадирани. Други 47 вече са прибрани в родината си. Най -актуално име, което чака за екстрадиране ареста в Белград е журналистът Зоран Божиновски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com