X
 
 

В Германия е задържан мъж във връзка с убийството на Виктория Маринова

11283 0
photo of В Германия е задържан мъж във връзка с убийството на Виктория Маринова
Снимка: Actualno.com/Елин Андреев
Вече има задържан за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, а днес, 10 октомври, в 9:00 часа ще бъде проведен официален брифинг с участието на главния прокурор Сотир Цацаров, вътрешния министър Младен Маринов и премиера Бойко Борисов, на който ще бъде дадена повече информация.

Късно вечерта на 9 октомври се появи неофициална информация за нов заподозрян, който е успял да избяга в чужбина и в дома на когото е бил намерен телефонът на жертвата. Не е ясно дали става дума за същия човек.

Задържаният във връзка с убийството на Виктория Маринова ще бъде освободен

Предстои румънският гражданин да бъде освободен. Това каза пред журналисти комисар Теодор Атанасов, директор на ОДМВР- Русе във връзка ...

Неофициално, Нова телевизия и bTV вече дават подробости. Младият мъж, арестуван за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, е опитал да избяга в Германия, твърдят жители на ромската махала на дунавския град. Името на въпросния човек е Северин Красимиров, на 21 години.

Според неофициалната информация извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. Задържани са и негови роднини в Русе - съпругата му и леля му, които са дали показания, уличаващи Северин. По неофициална информация в къщата на леля му в ромската махала в Русе са открити вещи на жертвата.

Северин е избягал от България на 7 октомври и се е укрил при майка си и доведения му баща в град, близо до Хамбург. Арестът е извършен във вторник вечерта от германската полиция.

По-рано в полицията в Русе бяха разпитвани множество лица. Задържан за 24 часа беше румънец от украински произход, но се оказа, че няма доказателства, че е свързан със случая.

Неофициално: Заподозрян за убийството на Маринова е избягал в чужбина

Заподозрян за убийството на Виктория Маринова има. По неофициална информация на Нова телевизия той е избягал в чужбина. През деня беше...

Часове наред полицаи и прокурори на най-високо ниво се съвещаваха в дунавския град. Нова информация така и не беше огласена публично.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители