Валентин Радев отчете нулев миграционен натиск по границите ни

814
Валентин Радев отчете нулев миграционен натиск по границите ни
Снимка: БГНЕС

В момента натискът по границата е нулев. Тук-там има по един-двама, които хващаме на границата с нашите сръбски партньори. Продължаваме да охраняваме добре.

Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев в ефира на БНТ по темата с миграционния натиск по границите ни.

Валентин Радев: Няма по-спокойна държава от България

"Няма по-спокойна държава от България, няма такова спокойно място." Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев за bTV....

Оградата с Турция е готова в момента и покрива цялата граница. ​Няма как да кажа точно колко струва поддръжката на границата. "Гранична полиция" поправя всеки просек на място. Там обаче трябва да има по-голяма техника и това да го правят областните управи, стана ясно още от думите на вътрешния министър.

И досега имаше сензори и камери, но сега допълнително насищаме и ще надградим. Ние купуваме и допълнителна техника и автомобили. Това е физическото пазене на границата. Имаме включително и армията, още не сме я изтеглили изцяло, отбеляза Радев по отношение на охраната на граничната бразда.

Много добро е сътрудничеството ни с Турция и това е оценка на "Фронтекс", на нашите колеги и европейските депутати. Ние имаме национални отношения много добри с Турция и това се вижда и през този нулев натиск на границата. Турските ни колеги веднага ги връщат (мигрантите - бел. ред.), те въобще не стигат до оградата.

Отношенията ни със сръбските власти също са много добри. Даже те самите казват: "Тука канал няма", категоричен бе Валентин Радев.

По думите му разделянето на България и Румъния за Шенген не е полезно. Някои страни се притесняват от каналджийство, ние трябва да им казваме постоянно, че това не е така. Председателството ни е шанс да даваме информация и така да убедим нашите европейски партньори.

МВР отчете драстичен спад на престъпността

18% спад на умишлените убийства, намаляване на кражбите на коли и общо намаляване на престъпността за последните 2 месеца. Това каза в...

По отношение на борбата с контрабандата на цигари Радев каза, че можем да се похвалим с успехи и отново с много добрите партньорски отношения. Едно от предизвикателствата остава рязаният тютюн, поясни още силовият министър.

Отвличане, убийства и телефонни измамници

Радев каза, че мотивът за отвличането на Адриан Златков преди време е ясен - пари. Всички сили и средства са хвърлени, работи се много усилено.

По отношение на убийството на служителя на НАП Иван Стаменов, вътрешният министър посочи, че е пряко свързано с работата му, но се работи и по всички версии. Покушението срещу бизнесмена Петър Христов вероятно е свързано с бизнес отношения, но и тук органите проверяват различните версии, стана ясно от думите на Радев.

"Никаква полиция, никакви пари не иска от никого", предупреди министърът по отношение на престъпленията с телефонни измами. Сега последното, което направихме, е на фиша за тока да е изписано да не дават възрастните хора пари на измамниците.

Всички убийства през 2017 г. бяха разкрити, похвали се вътрешният министър

Извън КСНС премиерът запозна всички с престъпността в последните дни. Благодаря на всички, които направиха така, че да стигнем до края ...

Засилили сме и капацитета на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", поясни Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com