Веселин Вучков: Сертов е обявен за национално издирване

23907
Веселин Вучков: Сертов е обявен за национално издирване
Снимка: БГНЕС

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов е обявен за национално издирване от събота на обед. Информацията съобщи вътрешният министър Веселин Вучков пред журналисти.

Сигналът за изчезването на Сертов е подаден от съпругата му в петък вечерта. Тя е казала, че мъжът й е изчезнал в петък около 18 часа. До няколко дни полицията очаква да има резултат, допълни още Вучков.

ДАНС изолира финансовото разузнаване при ГДБОП

Ръководството на ДАНС е взело странно и изненадващо решение да премести финансовото разузнаване от сградата на бул. "Черни връх" 45 в т...

Бившият директор в видян за последен път около 18 ч. в петък.

Името на Сертов беше сериозно забъркано в т.нар. скандал "Галерия" - за подслушване на журналисти. Разработката излезе на бял свят след побоя над редактора на сайта "Опасните" Огнян Стефанов, чийто извършител и досега остава неразкрит. Според официалното твърдение на ДАНС целта на операция "Галерия" била да се установи изтичането на класифицирана информация от ДАНС. Тогава Сертов опита да прехвърли отговорността на заместника си Владимир Писанчев, който сега е шеф на ДАНС.

Сертов слезе от поста на шеф на ДАНС с идването на власт на ГЕРБ през 2009 година, като тогава го замести Цветлин Йовчев. Сертов става генерален консул на България в Солун, но така и не заминава заради скандала със загубената класифицирана информация от бившия български премиер Сергей Станишев. Папките с документи бяха върнати в Министерски съвет от Алексей Петров, станал известен с делата "Малък и Голям Октопод".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com