ВКС гледа във вторник делото за убийството край река Камчия

6992
ВКС гледа във вторник делото за убийството край река Камчия
Снимка: Thinkstock

Върховният касационен съд ще разгледа на 14 април делото за убийството на Димитринка Пекова и Венцислав Евтимов, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 16 април 2007 година в землището на варненското село Круша.

По добилото известно дело за убийството край река Камчия подсъдими са четирима души. По обвинения за извършване на отвличане с цел противозаконно лишаване от свобода и на убийство в съучастие като извършители са Ганислав Начев, Мартин Стоименов и Илчо Адамов, както и Николай Николов като подбудител и помагач.

ВКС потвърди: 20 години затвор за убиеца на банкерката в Бургас

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Бургаския апелативен съд, с което на 20 години затвор бе осъден Любомир Си...

Делото е образувано по жалби на Начев, Стоименов, Адамов и Николов, с които се иска отмяна на решението на Варненския апелативен съд и връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд или изменение на присъдата и налагане на по-леки наказания, както и намаляване на определеното парично обезщетение за причинени неимуществени и имуществени вреди. Подсъдимият Николай Николов иска да бъде признат за невиновен и оправдан за отвличане. Подсъдимият Ганислав Начев желае да бъде признат за невиновен и оправдан за убийство. На 24 февруари тази година ВКС отложи делото поради заболяване на защитника на подсъдимия Мартин Стоименов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com