Властите се стичат в Мурсалево, километрично задръстване заради инцидента

34628
Властите се стичат в Мурсалево, километрично задръстване заради инцидента
Снимка: БГНЕС

Министър Веселин Вучков и главният секретар Светлозар Лазаров пътуват към мястото на инцидента при Мурсалево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигнал за инцидент е получен в полицията малко след 19 часа. На място веднага са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.

Влакът Кулата – София се запали и удари ТИР

Влакът Кулата – София удари товарен автомобил, паднал на релсите. Двама души са откарани в болница, предаде БГНЕС. Инцидентът ...

По първоначални данни вследствие свличане на скална маса ТИР е паднал върху жп релсите и е бил ударен от влак, движещ се по направление Кулата - София, след което се е запалил. Водачът и пътникът на товарния автомобил са откарани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Евакуирани са всички пътници от влака, сред тях няма пострадали. Работа по изясняване на случая продължава.

Около 19:00 ч. в междугарието Бобошево – Кочериново, в близост до сп. Мурсалево, бързият влак № 5624, който пътува по маршрут от Благоевград за София, се удря в товарен автомобил, паднал върху железния път, съобщиха от пресцентъта на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД. Вследствие на удара се е запалила първата секция на електрическата мотриса „Дезиро”. При инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците.

В пътническата композиция са пътували 95 пътници, които незабавно са били евакуирани от превозния персонал във влака на безопасно разстояние от запалилата се мотриса. За пътниците от влака е осигурен превоз с автобус.

В момента движението на влаковете в участъка Бобошево – Кочериново е спряно. За пътниците от преминаващите в участъка влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси.

Валежи прекъснаха движението на влаковете в жп участъка Гълъбово - Симеоновград

Вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в жп участъка Гълъбово - Симеоновград. Днес от 15:35 ч., районът ост...

Ръководството на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД е на мястото на инцидента.

Километрични опашки се образуваха на Главен Е – 79 в района край село Мурсалево. Четири пожарни автомобила от Благоевград са на място на инцидента. Движението към този час се пропуска само в посока София-Благоевград. По пътното платно има частични свлачища, камъни затрудняват движението в района, което е предпоставка за възникване на пътни инциденти. Движението в района на инцидента е силно затруднено, образували са се километрични опашки от чакащи леки и тежкотоварни автомобили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com