Волен с нова теза - обвинили го за хулиганство, за да не стане президент

7072
Волен с нова теза - обвинили го за хулиганство, за да не стане президент
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново успя да разбуни духовете по време на днешното заседание по делото му за хулиганство и лека телесна повреда заради скандала на Летище Варна в началото на 2014 година.

Сидеров се появи на днешното заседание, въпреки че не е длъжен, и активно се защити. За пореден път той определи процеса за политическа поръчка, но този път стигна по-далеч - "поръчката" е, защото се целяло да не се кандидатира за президент на изборите догодина, информира БНР. Националистът обвърза твърдението си с дело от 2006 година, което, по негови думи, му попречило да бие Георги Първанов на втори тур.

Делото срещу Сидеров за хулиганство започва в края на януари

Делото срещу Волен Сидеров за причиняване на лека телесна повреда и хулиганство е възобновено и насрочено за 28 януари догодина от 10:...

Лидерът на "Атака" дойде в Съдебната палата с всички свои депутати и отправи остри критики към прокуратурата, съда и МВР заради скалъпеното и медийното дело, по думите му.

Сидеров изрази възмущението си от френския посланик и от представителката на френското посолство Стефани дьо Мартие, с която се скара по време на редовния полет на "България Ер" от София до Варна. Волен Сидеров се оплака, че Стефани дьо Мартие го е обидила, обидила и значката на "Атака", и идеите на "Атака", после отказала да каже коя е, когато поискал от нея да се легитимира. На практика призна казано от друг свидетел по делото, че я нарекъл терористка. Той обясни, че я заподозрял в подобни влияния, тъй като говорела на три езика.

Сидеров влезе в директен сблъсък с прокурор Зорница Таскова, която отрече да има политическа намеса във формирането на обвинителния акт.

В началото на следобедното заседание на делото Волен Сидеров обвини един от свидетелите Димитър Бахнев, че участва в политически процес срещу него. Наложи се съдията по делото Мариета Райкова да даде 10-минутна почивка, за да може Сидеров да се успокои.

Волен Сидеров се отказа от имунитета си

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е подал заявление за отказ от депутатския си имунитет. Това съобщи председателят на 43-тото Народнот...

С днешното си явяване пред съда Волен Сидеров обясни желанието си да види в очи хората, които твърдели, че тогава е хулиганствал в самолета, а после на летището, както и че е ударил по лицето полицай Костадин Колев. Той обясни, че това нямало как да стане, тъй като полицаят бил висок и тежал над 130 килограма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com