Задържаха хероин за над 2 млн. лева, предназначен за Тополовград и Ямбол

5643
Задържаха хероин за над 2 млн. лева, предназначен за Тополовград и Ямбол
Снимка: БГНЕС

40 килограма хероин за над 2 милиона лева предназначен за разпространение по улиците на Ямбол и Тополовград задържаха полицаи от региона.

В ареста са 4 мъже, отговорни за разпространението на високорисковото наркотично вещество. Те са задържани на 21 декември, за 72 часа, а прокуратурата вече внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под страда“ спрямо четиримата, предаде БГНЕС.

Отмениха бедственото положение в община Тополовград

Бедственото положение в община Тополовград е отменено към 9.00 часа тази сутрин. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администраци...

Общо 22 претърсвания и изземвания са извършени само за 36 часа, съобщи Апелативният прокурор на Бургас – Любомир Петров. Той добави, че един от обвиняемите е от Ямбол, а другите трима са от село Радовец. За престъплението, по което са обвинени законът предвижда лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години и „глоба“ в размер на от 20 000 лв. до 100 000 лв. Апелативният прокурор добави, че по-късно днес в Окръжен съд Ямбол ще бъде проведено заседанието по внесеното от Прокуратура искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемите. От думите му стана ясно, че хероинът е за 2 милиона лева по цени, определени с Постановление на МС, а трима от четиримата обвиняеми вече са осъждани.

Главен комисар Георги Костов съобщи, че по разкриване на престъплението се е работило от два месеца, като в последния етап на реализацията са се включили полицейски служители от Областните дирекции в Ямбол, Сливен и Хасково. Главен комисар Костов добави, че мъжете са задържани при опит за продажбата на 5 кг хероин пред магазин на известна немска търговска верига. При последяващите действия, разследващите са открили и останалата част от хероина в къща, намираща се в Радовец. Костов каза още, че 60 процента е чистотата на задържаното наркотично вещество, а цената му на улицата би била в пъти по-висока от тази на държавата.

Главен комисар Спиридонов обърна внимание на факта, че задържаното количество хероин е предназначено за вътрешния пазар, което го прави едно от най-големите изобщо задържани такива в страната. Спиридонов поясни, че е имало и по-големи количества задържани в резултат от контрабанда, но този хероин е един от рекордните като количество, открити в жилище.

Само преди дни отново на територия на Ямбол бяха задържани двама мъже, обвинени в контрабандно пренасяне на 8 кг хероин, а през лятото на ГПП „Лесово“ бе задържан ирански шофьор на камион, пренасящ около 400 кг хероин.

Задържаха трима за огромния пожар край Тополовград

10 хиляди декара смесени площи погълна огнената стихия край тополовградските села Българска поляна и Черепово, като огънят се разраства...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com