Задържаха служителка на НАП за подкуп от 1000 евро

3946
Задържаха служителка на НАП за подкуп от 1000 евро
Снимка: Thinkstock

Данъчна служителка е задържана с подкуп от 1000 евро след съвместна акция под ръководството на Специализираното звено „Антикорупция“ към Софийска градска прокуратура.

Това стана ясно от съвместен брифинг на прокуратурата, ДАНС и МВР.

Полицай влезе в затвора за три и половина година заради 200 лв. подкуп

Полицаят от Добрич Иван Петков влиза ефективно в затвора заради поискан подкуп от 200 лева. Петков ще лежи три и половина години зад ре...

Служителката е от НАП-София и е задържана за 72 часа, като утре прокуратурата ще поиска от Софийския градски съд най-тежката мярка – задържане под стража.

„Това е пореден случай на задържан служител с подкуп. Става дума за подкуп, получен от данъчен инспектор от териториална дирекция на НАП-София, Дирекция „Контрол”, отдел „Ревизии”, заяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, цитирана от БГНЕС.

По нейните думи сигналът за подкупа е бил получен от чужд гражданин, който има счетоводна къща, която обслужва чуждия инвеститорски потенциал на страната ни. Обслужва гръцки фирми, регистрирани на територията на страната като български. Фирмите били притискани от данъчната служителка, за да се съставят съответните актове, така както биха желали самите фирми. Данъчната инспекторка е настоявала за бързо получаване на сумата, тъй като заминавала на почивка в Куба.

„Непримиримостта на чуждия гражданин за това явление доведе до това спецзвеното да се задейства. Служителката е заплашила със запор на сметките, ако не й се дадат съответните пари. Сигналът е подаден от чуждия гражданин до министъра на финансите и бил предаден на главния прокурор, който е сигнализирал спецзвеното по антикорупция”, поясни Арнаудова.

За пример - полицаят, който дава на съд, ако му предложат подкуп

35-годишният Николай Николов от Кубрат – това е най-неподкупният полицай в България според Нова телевизия. Причината – това...

Тя добави, че разследването не е приключило, а прокуратурата подозира съществуването на йерархия в действия, свързани с подкупи. Като предстои и проверка, както и проверка за установяване на евентуални съучастници. „

Ваня Стефанова, прокурор в Специализираното звено „Антикорупция“, поясни, че сигналът е бил подаден на 28 февруари, след което са извършени необходимите действия. Реалното задържане на лицето се е осъществило на 29 февруари.

След извършване на обиск на служителката от НАП, освен сумата от 1000 евро, в чантата й са открити и значителна сума пари от няколко хиляди лева. В НАП са били отрити документи, свързани с ревизията, както и на личния и адрес. Разпитани са и свидетели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com