Защитна версия: Издирван в Черна гора бил задържан 8 дни на Летище София

4696
Защитна версия: Издирван в Черна гора бил задържан 8 дни на Летище София
Снимка: БГНЕС

Търсеният с помощта на Интерпол от властите в Подгорица черногорец Предраг Кнежевич е прекарал задържан 8 дни на Летище София преди официално да бъде арестуван. Това твърди адвокатът на Кнежевич Любомир Таков, предаде в. "24 часа".

Кнежевич е издирван, защото има да излежи още 8 месеца и 18 дни от едногодишна присъда за опит за убийство. Защитникът му казва, че Кнежевич е пристигнал в България на 11 септември, а официално е арестуван на 19 септември.

Черногорски мафиот остава в ареста ни заради искане за екстрадиция

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе искане на основание чл. 13 ал. 6 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арести з...

Оказва се, отново според защитата, че черногорецът дошъл у нас още през лятото и си тръгнал след това, за да се върне пак през септември. Кнежевич имал договор за наем на апартамент в квартал "Овча купел" в столицата, като използвал черногорския си паспорт, когато дошъл да го сключи, каза адвокатът му пред Actualno.com. Дотук официалната информация, разпространена от властите, е, че той е използвал фалшив португалски паспорт, когато е бил задържан. Софийският апелативен съд реши Кнежевич да остане в ареста 40 дни – докато бъде завършена документално процедурата по екстрадицията му в Черна гора.

Предраг Кнежевич се смята за един от лидерите на престъпната черногорска групировка "Кавачки клан". Тя е създадена в малкия град Котор и носи името на един от кварталите в града. Преди 4 години в Котор започва кървавата борба между "Кавачки клан" и другата престъпна групировка от Котор "Шкаларски клан". Разчистването на сметките започна след кражбата на 200 кг кокаин от страна на "Шкаларския клан". Пратката от Латинска Америка, която бе открадната във Валенсия, в Испания, е била предназначена за "Кавачкия клан". Сред убитите по улиците на Котор, Белград и Нови Сад беше и депутатът от Либералния съюз Саша Маркович от Будва. Според полицията в Подгорица той е бил убит по грешка - вместо неговият кум Горан Джуричкович, който малко по-късно бе застрелян от снайперист в Будва. Сред жертвите има и футболист.

На 20 февруари 2015 г. в Белград бе убит Горан Радоман, който се смята за организатор на кражбата на кокаина. Сред убитите е и Далибор Джурич, който бе застрелян от снайперист в затвора в Спуж.

От началото на тази година бяха убити още няколко души от "Шкаларския клан" в Белград. Сред тях бе и един от лидерите на мафиотската групировка Давор Балтич, който бе застрелян в сръбската столица на 1 януари тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com