Д-р Сяолан Джао разказва за "Вътрешната красота"

43151
Д-р Сяолан Джао разказва за "Вътрешната красота"

От печат излезе книгата на д-р Сяолан Джао - "Вътрешната Красота". Първата й книга - „Лунна пътека във водата“ – се радваше на голям интерес при гостуването на д-р Джао през 2006 година. Сяолан ще ни посети отново от 15 до 20 септември. Представянето на новата й книга ще бъде на 19-ти септември.

Красотата, доказано е през хилядолетията човешка история, е нещо наистина важно. Но какво е красота? В новата си книга Сяолан Джао се заема да оспори модните еталони за човешка красота, налагани от рекламни билбордове и търговски внушения.

Сяолан ни предлага съвсем различна мъдрост: за да имаме красива външност, първо трябва да постигнем вътрешна красота. Вътрешната красота се превръща във външна, ако внесем равновесие в живота си.

Опирайки се на древното знание на традиционната китайска медицина, тя разглежда красотата и здравето в хармонична връзка. Истинското здраве излъчва красота. Заболяванията са проява на нарушено равновесие – физическо и духовно. В традиционната китайска медицина оценката на здравословното състояние и благополучието на човека се извършва чрез редица показатели. Правилно ли протича енергията му? Какво се случва в живота му? Дали той се храни, облича и спи в съответствие със сезоните и в хармония с природата? Какво в тялото, ума, душата и живота му е дало възможност за появата на конкретната болест?

Ерик Ларсън и „Дяволът в Белия град“

Ерик Ларсън е американски писател. Той е автор на книгите „Бурята на Айзък“ (1999) за преживяванията на известния метеороло...

Трябва да съумяваме да се вслушваме в посланията на тялото, казва Сяолан. То ни сигнализира не само какво става вътре в системите му, но и на фино ниво ни подсказва какъв е верният избор за неговото добруване.

Освен че пояснява философията и принципите на традиционната китайска медицина, книгата предлага и практични съвети за различни заболявания. Сяолан описва и китайски билкови рецепти за някои от най-разпространените болести.

Авторката прави още една крачка – тя се опитва да прокара мост между Запада и Изтока, между западната медицинска традиция и източната система на лечение. Самата тя със сериозна практика като хирург, обучен в лоното на съвременната наука, но и същевременно наследник на древни лечителски практики, Сяолан

е убедена, че и двата клона на познание взаимно могат да се допълват и да работят успешно за човешкото благополучие.

Д-р Сяолан Джао е родена в Китай – по време, когато не е могла да избира кариерата си. Искала да стане журналист, но й било разрешено да учи медицина. Обучена в системата на западната медицина, тя започва работа като хирург в град Кунмин. По-късно заминава за Канада, където продължава да учи. Забелязва, че на Запад се срещат заболявания, които не са характерни в Китай, а също и че методите на традиционната китайска медицина успешно помагат на пациентите й там, където западната медицинска школа се оказва безсилна.

"Исмаил" за смисъла на света и човешката съдба

Дениъл Куин грабва вниманието с необичаен събеседник, който става мъдър спътник на читателя в едно приключение на ума и духа. Магията н...

Започва да лекува множество заболявания – депресия, умора, безплодие, рак, различни гинекологични проблеми – чрез акупунктура, масажи, билкови смеси и други древни китайски практики.

Основната разлика между западната и китайската медицина, казва д-р Сяолан, е отношението към тялото. Докато западните лекари гледат на него като на машина, чиито части могат да бъдат поправяни и заменяни, китайската лечителска традиция го възприема в неговата цялост – емоциите, начина на живот и хранене, физическото състояние, излъчването, взаимоотношенията, дори мириса, еластичността и цвета на кожата са в основата на поставената диагноза.

Основава клиника в Торонто, чиято дейност се радва на сензационен успех. Днес клиниката вече не може да отговори на нарастващия поток пациенти, затова д-р Сяолан Джао решава да опише в книги своя опит, като по този начин безценните познания на древната китайска медицина биха могли да стигнат до много повече хора.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com