Лиляна Джурович и историческият роман "Игра на ангели"

22450
Лиляна Джурович и историческият роман "Игра на ангели"

 

 

Притчата "Игра на ангели", написана със златното перо на Лиляна Джурович, ще излезе на книжния пазар на 3-ти декември и ще бъде сред акцентите на ХХХІ Софийски международен панаир на книгата, който ще се състои от 4-ти до 9-ти декември.

Необичаен роман за страшните времена, когато османците покоряват балканските земи. Историята на сръбския и българския народ се преплита в битките за запазване на вяра, династия, дом и семейство. Изключителната орис на княгиня Милица, потомка на знаменит род, е като приказка, здраво свързана с историческата действителност. Като гоблен, излязъл изпод сръчните ръце на майсторка везбарка, нейният живот постепенно представя цялостната картина на победата на човешкия дух над превратностите на съдбата. Човек се терзае, мъчи се да разгадае какво му е предопределено, обича, мрази, тържествува, но и търпи поражения, смята, че е намерил най-доброто, най-справедливото решение, а се оказва, че неговият избор е игра на ангели.

Драматични времена, човешки истории и игра на ангели в изключителен роман за мъдростта и любовта като даване.

Романът „Игра на ангели” е с 33 издания на сръбски език и множество награди:

Награда на Сръбската народна библиотека за най-четена книга в библиотеките в Сърбия за 2003 г.

Награда „Кочичево перо”, 2003 г.

Габриел Миро и "Заспалият дим"

От окосените ниви, от узрелите земи, от спокойствието на далечините се вдига синкав дим, който се спира и заспива. Появява се дърво, оч...

Награда „Унирексов печат” за най-значима книга на годината, 2004 г.

Награда „Специален златен бестселър” на списание „Новости” за най-продавана книга на сръбски писател за последните две години, 2004 г.

Награда на Сръбската народна библиотека за най-четена книга в библиотеките в Сърбия през 2004 г.

Награда на Руската православна църква и Форума „Православна Русия“ за най-добър чуждестранен роман в Русия през 2010 г.

Първа награда „Златен рицар” на Втория литературен форум на славянските писатели, проведен в Русия през май 2011 г.

Любов и ревност в психотрилъра "Предателство"

Не знам – две думи, които преобръщат живота и разрушават душевния мир на съпругата. Това е отговорът на съпруга. Двамата са заедн...

Почетен медал на базиликата „Санта кроче” във Флоренция – 2012 г.

„Игра на ангели” е издаден е в Русия, Македония и Италия.

Лиляна Хабянович Джурович е една от най-четените съвременни сръбски писателки. Българските читатели я познават от романите й „Пауново перо”, „Петкана” и посещението й в София на Панаира на книгата през 2006 г.

Критиката я определя като литературен феномен. Удостоена е с редица награди: шест „Златен бестселър”, три „Специален златен бестселър”, три „Хит либер”, „Кочичево перо” и „Кочичева книга” за високи постижения в съвременната литература. През 2007 г. Светият синод на Сръбската православна църква я удостоява за книжовния й труд с орден „Свети Сава”.

Книгите й са издадени в Русия, Македония, Хърватия, Гърция, Чехия, Италия и Франция.

Нилс Фредрик Дал и „Миналото лято”

Романът „Миналото лято” на норвежкия писател Нилс Фредрик Дал излезе на родния пазар този понеделник. Книгата представя едн...

Лиляна Джурович казва, че не вярва в разделението на масова и елитарна литература. В Сърбия романите й се четат и от фолк певици, и от монахини. „Книгите просто трябва да са интересни. Има книги, които хората обичат, и други, които не обичат. Това няма нищо общо с интелектуалното ниво на читателя”, обяснява тя. В нейния случай е лесно да го каже, защото тя е единственият писател в Сърбия с няколко награди за най-продавани книги.

Лиляна Джурович е и от малкото балкански писатели, които могат да си позволят да живеят само от писане на книги. „Всичко зависи от тиражите, а моите романи наистина се продават добре. Могат да се видят и на улицата, и в хубави книжарници, и в манастири."

Цена: 14,00 лв.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com