ПАПАГАЛЪТ НА ФЛОБЕР от Джулиан Барнс

18953
ПАПАГАЛЪТ НА ФЛОБЕР от Джулиан Барнс

Джулиан Барнс е автор на „История на света в 10 ½ глави”, „Артър и Джордж”, „Няма нищо страшно”, „Пулс” и „Предчувствие за край”. "Папагалът на Флобер" е последният му роман.

Съвременна версия на „Мадам Бовари”, психологически трилър, нестандартна биография на Флобер, брилянтна пародия на готовите рецепти за живота и изкуството или всичко това ведно? Този забавен жанров хибрид донесе световна слава на автора си и стана емблема на модерната британска литература.

Англичанинът Джефри Брейтуейт, пенсиониран лекар вдовец, е нещо повече от почитател на Флобер. Той е обсебен от него. Изчел е всичко от и за своя кумир, често посещава родното му място и мечтае да напише негова биография. Или поне да открие някакви неподозирани, по възможност пикантни тайни в живота му, за да взриви „шаблонната” представа за него. Джефри е убеден, че разбира по-добре от всички Гюстав, когото чувства много близък. Може би защото преди повече от век любимият му автор е описал пророчески неговата лична драма чрез скандалния брачен съюз между Шарл и Ема Бовари.

"Излизам да се поразходя" от Фабио Воло

"Излизам да се поразходя" - роман от култовия съвременен италиански писател Фабио Воло е вече на пазара. Размери: 13 x 20 см мека ко...

Със своята игрова многозначност „Папагалът на Флобер” е истинско предизвикателство за въображението. С всеки ред, от заглавието до последното изречение, Барнс намигва закачливо към читателите.

„В една епоха, която твърди, че за всеки проблем съществува решение, Барнс проявава смелостта и чувството за хумор да ни напомни, че има въпроси, на които няма отговор.” - "Таймс"

Книгата излизе на: 03.02.2012

Превод: Димитрина Кондева

"Предчувствие за край" - роман за изменчивостта на паметта и разкаянието

От днес на пазара е заглавието "Предчувствие за край" - книгата която донесе на Джулиан Барнс престижната награда "Букър"! Един роман...

Цена: 14 лв. Издателство: ОБСИДИАН

Корица: мека ISBN: 978–954–769–286-2

Страници: 255

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com