„Пинк Флойд: Стената“ гостува на Дома на киното

23558
„Пинк Флойд: Стената“ гостува на Дома на киното

Българската национална филмотека прави специален подарък на почитателите на киното в летните дни, когато филмотечно кино „Одеон“ е все още в ремонт, и гостува на Дома на киното с култовия филм на Алън Паркър „Пинк Флойд: Стената“.

Създаден по концепуталния албум на Роджър Уотърс, този също толкова концептуален филм предизвиква вълни от реакции, веднага след излизането си. „Стената” е изключително визуално преживяване, а Уотърс е открил нужните съставки, черпейки от собствения си живот. Оттам се раждат и знаменитият албум и сценарият за филма. Съвместно с британския режисьор Алън Паркър и политическия аниматор Джералд Скарфи Уотърс създава уникален и скандален за времето си филм, игнорирайки традиционната фабула.

SME: Концертът на Роджър Уотърс ще се състои!

Изявление на СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАЙСИС (SME): "СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАЙСИС нямаше намерение да коментира ситуацията с предстоящия мач на &...

Създаден през 1982, филмът е разказ за Пинк – рокзвезда, която се заключва в хотелската си стая, за да се спаси от света. Той си седи пред мигащия телевизор и си припомня живота и събитията, довели до неговата изолация. Цялата история е разказана в песните на „Пинк Флойд“ и бе част от специалната програма по повод 20 години Рок Филм Фест на 17-ия София Филм Фест през март тази година. Самият Сър Алън Паркър беше специален гост на СФФ преди години и получи Наградата на София на Столична община.

Очаквайте повече информация за програмата на Дом на киното и специалните прожекции на „Пинк Флойд: Стената” на:

http://www.domnakinoto.com/

Спортният министър показа липса на подготовка по отношение на Шампионската лига

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева подкрепи претенциите на „Лудогорец” за използването на стадион „Вас...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com