10 експертни съвета как да намалим стреса

2212
10 експертни съвета как да намалим стреса
Снимка: iStock/Guliver

Ето 10 съвета, които ще ви помогнат да намалите стресовия цикъл:

1. Започнете сутринта си с позитивност

Вместо да се фокусирате върху вашия списък със задачи, започнете деня си с три утвърждения. Те могат да бъдат прости - достатъчно добър съм, е едно от любимите ми. Помислете за всички неща, които сте направили. Много хора се събуждат сутрин и стресът започва. Забавете темпото, изпийте чаша кафе и стойте далеч от новините. Вместо това четете или пишете в дневник.

2. Не се самообвинявайте

Всички имаме вътрешен диалог. Той се върти в съзнанието ви през целия ден и обикновено е най-лошият ви критик. Казва ви, че не сте достатъчно добри, достатъчно красиви, достатъчно слаби или не печелите достатъчно пари. Докато продължавате да си казвате тези неща, никога няма да се чувствате добре. Винаги ще се чувствате стресирани и по-малко, отколкото сте в действителност. Научете се да приемате къде сте и кой сте.

3. Слушайте музика

Направете музикална пауза и слушайте музика, която ви кара да се чувствате добре. Това ще ви помогне да измъкнете ума си от това, за което сте стресирани и ще ви помогне да запазите настоящето. Всичко, което трябва да направите, е да слушате музиката и да използвате въображението си.

4. Разходете се

Това не означава да избягате до най-близкия Taco Bell при следващата си почивка. Искам да кажа на плаж или в парк - някъде спокойно. Спрете и наистина забележете обкръжението си. Какви красиви неща виждате? Какви странни неща виждате? Излязло ли е слънцето или е мъгливо? Приберете телефона си, почувствайте краката си ударени в земята! Мириса на розите, както се казва. Има толкова много там. Не го пропускайте.

5. Намерете място, което ви носи мир

Къде се чувствате най-спокойни? Близо ли е до вода или в секвоите? Може би имате място в къщата си или имате домашен любимец, който ви помага да се чувствате спокойни. Където и да е, отидете там. След това останете известно време. Поемете няколко пъти дълбоко въздух и изчистете ума си. Останете в момента. Почувствайте вятъра или въздуха срещу кожата си. Запомнете този момент и дръжте паметта близо. След това, когато сте на работа и се чувствате стресирани, можете да визуализирате тази памет.

6. Яжте храна, богата на полезни вещества

Храната е гориво за тялото. Забравете бързата храна, която сте яли - в нея няма много хранителни вещества и те са с високо съдържание на калории. И те просто ще ви оставят да се чувствате подути и уморени. Лошо за червата и мозъка ви. Заредете се с протеини и разгледайте въглехидратите и се уверете, че ядете много плодове и зеленчуци. Това ще ви помогне да се съсредоточите по-добре и да намалите стреса си. Също така, не забравяйте да пиете достатъчно вода. Не искате да се дехидратирате!

3 негативни емоции, които водят до диабет

Оказва се, че коварният диабет е свързан с емоциите ни. Това нелечимо заболяване (при правилен подход се осигурява напълно нормален жи...

7. Подремнете

Знам, че мислите, че това звучи нереалистично. Имате толкова много работа - как можете да се поберете в дрямка? Но захранването наистина работи! Не е нужно да приемате по един всеки ден и може да е само за 20-30 минути. Всички се чувстваме малко мудни следобед. Ако можете, използвайте това време, за да затворите вратата на офиса си и да затворите очите си за малко. Ще се събудите напълно освежени и заредени.

8. Намерете време за забавление

Какво се случи със забавлението? Толкова много възрастни са забравили за забавлението. Прекарвате толкова много време, за да се осъждате, да се притеснявате за бъдещето, че забравяте да включите забавлението в календара. Можете да прекарате време с приятели и да правите глупави снимки, да играете с домашния си любимец или да отидете на бягство през уикенда. Започнете да отделяте време за забавление всеки ден. Започнете просто и малко. Отделете 10 минути, за да гледате забавни видеоклипове в YouTube или да слушате песни, които ви разсмиват или да напишете в дневника си някои забавни неща, които сте виждали да правят хората.

9. Спрете да разчитате на кофеин, за да прекарате деня

7 начини да разпуснем стреса

Ето седем доказани начина да намалим стреса в живота си:  1. Изключете щепсела Живеем в електронна ера и винаги искаме да бъдем ...

Няма нищо лошо във втора чаша кафе, от време на време. Но вие не искате да разчитате на това. И ако сте склонни към безпокойство, тогава искате да избегнете всичко това заедно, тъй като може да увеличи тревожността и стреса. Седнете с приятелите си и изпийте чаша кафе в кафенето, говорейки и се смеейки. Помислете за това следващия път, когато отидете сами за тази втора или трета чаша кафе. Направете почивка и поканете приятел. Все още можете да отидете в Starbucks, но останете там и отпийте кафето си. И не си мислете, че сте освободени, ако не пиете кафе - газираните напитки с кофеин също се броят.

10. Говорете за проблемите си

Това може да е толкова трудно за някои от вас. Но защо е така? Притеснявате ли се, че хората ще си помислят, че не можете да се справите с живота си?

ВСИЧКИ преминаваме през върхове и спадове в живота. НЯМА изключения.

Когато задържите проблемите си, това може да доведе до физически проблеми, депресия и безпокойство и е по-вероятно да останете заседнали и фиксирани върху проблемите си. Не е нужно да решавате проблемите си в момента, но освобождаването от стреса ще ви накара да се чувствате по-добре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com