10 метода да разкарате стреса и да сте отново енергични

6346
10 метода да разкарате стреса и да сте отново енергични
Снимка: https://pixabay.com

Функционирането на многобройните, взаимосвързани био-системи в човешкия организъм зависи от менталните състояния на енергийните нива. Стресовото ежедневие може да породи обаче, силен негативен ефект върху енергийните нива до степен да настъпи емоционален срив. Ето как да се „преборите“ с това изключително непродуктивно състояние.

Първо, лягайте си, по правило, преди полунощ, стремейки се да осигурите на организма си около 8 часа сън, като най-добре е да заспивате между 22 и 22.30, за да станете сутринта бодри, свежи и продуктивни. Така ще поддържате целодневно психологически комфорт с положителен ефект и върху бизнеса ви.

Второ, осигурете на организма си необходимото количество вода – пийте поне 1.5 л чиста вода, дори да не чувствате жадност. Систематичният недостиг на вода води до ранно набръчкване на кожата и усещане за постоянен глад. В никой случай не позволявате тялото ви да се дехидратира, защото това разстройва работата на биологичните системи на организма ви. Подгответе се психологически да пиете много вода като, например, използвате красива дебелостенна чаша и стъклена бутилка за многократна употреба. Опитайте и да добавяте овкусител под формата на резенчета лимон или мента.

10 метода да намалите тревожността и да подобрите настроението си

Стресът, който се натрупва в ежедневието се проявява под формата на тревожност. До голяма степен тези мисли са безпочвени. Човек трябва...

Трето, ходете повече пеша – това влияе позитивно върху целия двигателно-опорен апарат, сърдечно съдовата и дихателната системи. Така ще изградите емоционален комфорт и ще спестите пари, които бихте дали за членството си във фитнес клуб. В зависимост от възрастта, препоръчителното минимално разстояние, което трябва да изминавате дневно е от 5 до 10 км. Чудесно е, ако част от разстоянието до работата си изминавате пеша.

Четвърто, не преяждайте, дори да не сте се заситили напълно и върху трапезата има още много от любимите ви храни, станете от масата решително. Не е необходимо да претоварвате храносмилателната система и да трупате напълно излишни мазнини в тялото си.

Пето, хранете се здравословно. Нужните за енергията ви въглехидрати може да си набавяте като готвите елда, ориз, ечемичена каша, паста от твърда пшеница, картофи…

Шесто, проветрявайте постоянно жилището си, особено спалнята. Така ще усилите кръвообращението, а концентрацията ви трайно ще се подобри. За да ви е свежо, поддържайте температура в интервала (18 – 24) °С.

Ръководство за управление на времето: отървете се от стреса и спечелете благополучие

Липсата на време или усещането за това причинява много стрес и тревожност, болести, които изобилстват в нашето сегашно общество и чиито...

Седмо, не се забавлявайте преди лягане с телефони, таблети или гледане на екшъни по телевизията – по-добре прочетете си интересна книга на хартия, ако нямате куче, което да разходите.

Осмо, слушайте любимата си музика навсякъде където може да ползвате качествени слушалки – това ще ви зарежда енергийно.

Девето, зарежете цигарите – те, освен доказано вредни за здравето, са скъпо „удоволствие“…

Десето, не се отпускайте, консумирайки алкохол или каквито и да са други опиати. Вместо това вдишвайте и издишвайте 10-ина минути по правилата на йога.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Балконът ви ще е истински рай с най-модерните цветя за 2024 година

5 грешки, които се допускат при нова връзка

Много поучителна притча за доверието

Стихотворение за 8 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 8 май 2024

Таро хороскоп за 8 май 2024

Изследователи разкриват трик за по-добра памет, който наистина работи

Разлики между черни и зелени маслини

Как тази дразнеща черта на характера може да ви помогне да живеете по-дълго

Експерти: Колкото по-сезонен, толкова по-естествен е зеленчукът на трапезата ни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Балконът ви ще е истински рай с най-модерните цветя за 2024 година
Балконът ви ще е истински рай с най-модерните цветя за 2024 година

Много хора, след изпълнен със събития ден, търсят спокойствие и тишина в близък контакт с природата. Не всеки може да си позволи собствена градина,...