10 най-добри стайни растения за подарък

12278
10 най-добри стайни растения за подарък
Снимка: iStock

На човек, който има предпочитания към растенията, е лесно да се намери подарък. Достатъчно е да му направите подарък, свързан с хобито му.

Някой, който обича стайни растения, е лесно да се угоди. Човек трябва само да намери цвете, което все още не е в колекцията му.

1. Полиподиева папрат

Няма да изненадате никого с папрат, но полиподиумът е специален. Неговата характерна черта е лекият лимонов аромат, който се усеща при докосване на тучната зеленина. Това растение е непретенциозно, лесно толерира липсата на светлина, липсата на хранене и рядко поливане, затова е идеално за начинаещи.

2. Сансевиерия

То е шикозен подарък за начинаещ, защото е едно от най-непретенциозните растения. Расте най-добре, ако забравите за него. Достатъчно е да запомните веднъж месечно да го поливате. Това растение е сукулент.

3. Лавър

Лавровото дърво е не само оригинален, но и практичен подарък. Отлично понася сухия въздух на апартаментите, расте бързо, може да се отглежда като дърво и под формата на храст. И най-хубавото: листата могат да се изсушат и да се използват като подправка в готвенето.

Най-добрите растения за пречистване на въздуха за вашия дом

4. Алое

Алоето се характеризира с непретенциозност и разнообразие от форми и цветове. В допълнение към обичайното дървовидно алое, има много разновидности на това цвете, които се различават по цвета на листата, формата на розетка и размера.

5. Дебела Мара

Изберете необичаен сорт с екзотичен вид, като тученица, млечен, хобит, залез и др.

6. Виолетка

Дори и най-опитният любител на теменужки може да се зарадва с някоя нова. Сред тези малки цветя има такова разнообразие, че със сигурност ще има такова, което не е в колекцията на производителя. Основното е да разберете предварително, че той определено няма такова растение.

3 цветя, които трябва да имате в дома си, за да привлечете късмета през 2023 година

7. Бръшлян

Всеки познава зеленолистния бръшлян, който често се среща в домове и офиси. Но има много повече разновидности на това растение. Те са ралични по формата и цвета на листата. Има дори сортове с бели жълтеникави следи върху листната плоча, както и с жълта граница. Ако изберете правилния сорт, то собственика ще се зарадва на необичаен подарък.

8. Палма

Любителите на големите стайни цветя ще са щастливи да имат палмовите дървета. Те могат безопасно да се дават не само на опитни, но и на начинаещи производители, тъй като тези растения не са твърде придирчиви.

9. Кафеено дърво

Кафееното дърво расте добре на закрито. Много собственици на това дърво не само се наслаждават на красотата му, но и берат реколтата, пекат зърна и правят кафе от тях.

10. Калатея

Листата на Калатеята са толкова красиви, че приличат повече на произведение на изкуството. Шарката ясно се вижда върху тях и е различна в зависимост от сорта.

Преди да направите подарък, трябва да разберете какви цветя харесва човек. Мнозина ще се зарадват на всяко ново цвете, но някои предпочитат определен вид. Някой е луд по кактуси, друг събира папрати, орхидеи или теменужки, у трети сукулентите предизвикват специална тръпка, едни имат растения с красиви цветя, а други имат изобилие от зеленина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо не трябва да пиете вода преди лягане?

Колко ядки е препоръчително да се ядат на ден?

10 трика за избягване на сънливостта след обяд

Влияят ли татуировките върху здравето на кожата?

Ето кои змии не само симулират собствената си смърт, но и използват специални кървави ефекти

Няма да повярвате за какво може да ползвате пепелта от печката

10 факта за ползите от ягодите, които може би не знаете

Томина неделя 2024 - кога се пада и какво се прави

Стихотворение за 9 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 9 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com