10 неща, които трябва да изхвърлите веднага

2082
10 неща, които трябва да изхвърлите веднага
Снимка: iStock

Всеки един от нас, когато започна нов живот, решава да обнови гардероба си или да мин на диета. В това няма нищо лошо, но все пак е хубаво и да се отървете от някои ненужни неща. Ето и 10 неща, които да изхвърлите от дома си, за да започнете на чисто:

Старите пластмасови кутии

Прегледайте ги и с чиста съвест можете да изхвърлите онези, които са с маркировка 7 или PC (поликарбонат). Този тип пластмаси могат да съдържат ВРА (бисфенол А), който е свързан с различни тежки заболявания – диабет, рак, спад в имунитета. Производителите не слагат тази съставка вече в производството си, но по-старите ви модели може да я имат.

Антибактериален сапун

Как да се отървете от старите вещи без угризения?

Минимализмът у дома е тенденция, която цари вече от доста години и прави интериора да изглежда спретнат, а благодарение на по-малкия бр...

Той не е особено полезен, но за сметка на това може да бъде изключително опасен. Лабораторните изследвания показват, че съдържа триклозан, което е актива почиства съставка. До тук добре, но има и сведения, които показват влияние в хормоналния баланс при животните. Освен това, такъв сапун може да направи бактериите устойчиви към антибиотици.

Износени маратонки

Те трябва да се сменят на всеки 350 километра. Износените маратонки представляват опасност за стъпалата ви при допира им със земята. Това означава, че мускулите и ставите ви са с повишен риск от травми. Сменяйте маратонките си на половин година или веднага щом забележите признаци на износване.

Четката за зъби

Ако си миете по два пъти на ден зъбите, то четката се износва.  Стоматолозите препоръчват тя да се сменя на всеки 3 месеца. В противен случай по-трудно би премахнала налепите по зъбите.

Дрехите, които не носите

Задължително ТРЯБВА да се ОТЪРВЕТЕ от тези 10 предмета през 2022

Новата година започна скоростно и вече дори преполовихме първия месец. А всички знаем, че началото на новата година всеки отрежда за по...

Погледнете гардероба и си дайте сметка колко често сте облекли дадени дрехи. Когато хората отслабват, пазят по-широките си дрехи за всеки случай. Ако пък напълнеят, запазват тесните, като стимул. Истината е, че това носи само негативни емоции, а те не са ви нужни, след като започвате нов етап в живота си.

Ненужни вещи

Живеем във време, в което всичко е достъпно и може да се закупи. Затова прегледайте нещата си и махнете онези, които не сте ползвали с години. Изхвърлете всичко, което ви дразни и само заема място. Оставете само тези неща, които наистина ви вършат работа и задоволяват нуждите ви.

Старата козметика

Премахнете стара спирала и блясъкът за устни. Причината е, че това е подходяща среда за развъждане на бактерии. Дерматолозите съветват това да се случва на всеки 3 месеца. Всичко, което се докосва до устните, кожата и миглите, може да бъде развъдник на бактерии. Същото се отнася и за останалата козметика, която е с изтекъл срок на годност.

Контейнери за контактни лещи

ИЗХВЪРЛЕТЕ веднага тези 8 неща, за да има положителна енергия у дома

Ако сте решили през новата година например да започнете по-природосъобразен и здравословен начин на живот, трябва задължително да се ра...

Те трябва да се почистват ежедневно, както и да се сменя разтвора. Препоръчително е да ги сменяте на всеки 3 месеца.

Застояли храни

Когато слагате нещо краткотрайно в хладилника имате три възможности – да го изядете, замразите или изхвърлите. След изтичането на срока, храната може да стане опасна, да се развият бактерии, които да причинят сериозни заболявания и дори аборт или смърт.

Старите подправки

Те не биха развили бактерии, но с времето губят вкусовите си характеристики. Можете да получите и стомашни неразположения, но това зависи от вашата поносимост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво първо да направим при преяждане

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com