10 оригинални идеи какво да правим в София през уикенда

26371
10 оригинални идеи какво да правим в София през уикенда
Снимка: iStock

Уикендите са спасителната глътка въздух, оазисът за работещите от понеделник до петък, поради което те се опитват да ги уплътнят с интересни събития, да ги наситят със спомени и да изживеят всяка минута от почивните дни пълноценно. По-заможните обикновено предприемат уикенд пътуване, наслаждавайки се на живота и грабейки от него с пълни шепи. Тези, които по някакви причини (липса на финансови средства, задължения, които не им позволяват да пътуват извън града) останат в София, също не желаят да прекарат дългоочакваните почивни дни у дома и се питат какво да правим в София през уикенда. Жителите на столицата най-вероятно вече са разгледали всички забележителности, които привличат туристи и граждани от провинцията, и трудно съумяват да намерят интересни предложения и идеи, отговарящи на въпроса какво да правим в София през уикенда. В списъка ни с 10 оригинални идеи за незабравим уикенд ще откриете дейности за всяка възраст и интереси, обещаващи незабравими спомени и прекрасен уикенд.

Какво да правим в София през уикенда – топ идеи

1. Вижте сърцето на България от високо

Влюбете се отново в София,  възхищавайки се на удивителния начин, по който очарова с красотата си от високо. Не, не ви изпращаме да катерите многоетажна сграда, а на романтично и запомнящо се издигане с балон. В София се предлага подобна услуга, която не само ще изпълни уикенда ви с красота и адреналин, но и ще се приберете с великолепни снимки на столицата и на самите вас в балон. Ако балонът не ви допада, може би полетът с делтапланер е отговорът на въпроса какво да правим в София през уикенда. Идеята е същата, средството оставяме на вашия избор.

2. Подарете си уикенд на илюзиите

Прекарайте време със семейството и зарадвайте най-малките членове с приключение в Музея на илюзиите, където науката оживява по начин, които няма да ви остави и секунда, без да се възхищавате и наслаждавате. Далеч от традиционните представи за музей, Музеят на илюзиите ще превърне уикенда ви в повече от прекрасно преживяване.

Какво се произвежда в София – 10 неща за които не знаетe, че се правят в столицата ни

3. Насладете се на пролетта с танци

Урок по танци? Защо не? Ако се чудите какво да правим в София през уикенда, потърсете курсове по танци и се запишете на този, който е тотално непознат за вас. Владеете народните танци, но английският валс ви е чужд? Мечтаете да танцувате на пилон, но не сте имали смелостта дори да помислите за това? Насладете се на всяка секунда и забравете реалността с танци, които не сте се осмелявали да опитате. Това ще бъде запомнящ се уикенд.

4. Уроци за цял живот

Ако танците не са в кръвта ви, изберете друг урок, но се спрете на нестандартни предложения – фотография, гмуркане, арт, готварство. Нека е нещо, което не е нужно за работата и кариерното ви развитие, а просто е наслада за душата.

5. Бягство от реалността

Посещавали ли сте escape room? Ако не, то това е отговорът на въпроса какво да правим в София през уикенда. Загубете се и открийте себе си в стая на загадките за незабравим уикенд. A също така защо да не се подари преживяване?

Смешни и забавни идеи, с които са спечелени милиони!

1. Забавна рибка-костур на име Били е изобретена от Джо Пелетие през 1998 г. Децата особено харесали играчката, защото рибката можела д...

6. За животните с любов

Ако животинчетата са ваша слабост, помогнете за разходката им на някои приют. Там винаги има нужда от още хора, даряващи помощ и обич, а това ще бъде най-усмихнатият и пълноценен уикенд за вас, зареждащ ви с чиста любов.

7. Зарадвайте приятел

Подарете времето си на любим човек, който по някаква причина не може да си позволи интересни и приятни уикенди. Сбъднете негова мечта и организирайте изненада, която ще помни цял живот. Вие също, защото да правиш добро е най-прекрасният отговор на въпроса какво да правим в София през уикенда.

8. Рисуване и вино

7 страхотни идеи, с които да отбележим настъпването на пролетта

Пролетта е това време през годината, когато в природата всичко се раздвижва и започва да кипи нов живот, след дългата зима. Това е врем...

Дори да смятате, че нарисуваната от вас къща прилича на хълм, включете се в подобно преживяване и споделете чаша вино с непознати, рисуващи хълмове също като вас.

9. На 4 колела

Подарете си офроуд преживяване, ако си падате по шофирането. В случай, че 4-те колела ви липсват през уикенда и не може да стоите на едно място, то офроуд приключението е чудесен отговор на въпроса какво да правим в София през уикенда.

10. СПА

Тук няма какво да добавим. 100% релакс и удоволствие. София не е лишена от СПА глезотиите, няма нужда да пътувате, за да им се насладите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com