10 причини да не можете да се отърсите от спомена за бившия

3117
10 причини да не можете да се отърсите от спомена за бившия
Снимка: iStock/Guliver

Разделите са трудни за всеки участник в една връзка, но днес ще акцентираме на жените. Като нежния пол, те са по-емоционални и чувствителни, по-трудно превъзмогват трудните ситуации  и им е нужно време, за да се съвземат. Последиците от приключването на връзка са много, а периодът след това е възможно да продължи с години. Ако искате да разберете причините, поради които не можете да се отърсите от спомена за бившия, останете до края.

Първа любов

Ако досегашната ви половинка е била първата и истинската ви любов, то е нормално да не можете да го забравите дълго време и да страдате по миналите дни. Това са неща, които с ви се случили за пръв път и привикването с тях е трудно. Опитайте се да разберете, че животът не свършва и със сигурност ще се появи нов човек, когото също да обичате толкова силно, а дори и повече.

Преструвате се, че всичко е наред

Заблуждавате се, че като потушавате страданието и се опитвате да не мислите за бившия си, всичко е наред. Но не е така. Ако не изстрадате болката, ако не си дадете време да осъзнаете случилото се и да прогоните лошите мисли, то това страдание ще се върне като бумеранг при вас. Ако не излеете емоциите си, те ще останат във вас и ще се появят в най-неподходящия момент. Затова си дайте време, записвайте мислите си, споделяйте болката с близките си. Когато я приемете и извадите наяве,  отминаването й ще се случи по-бързо.

Продължавате да се интересувате от него

Докато постоянно следите действията и постъпките на бившия си, вие няма да го превъзмогнете. Ако се изолирате от живота му, възстановяването ще е по-бързо и безболезнено, отколкото докато го гледате с нови приятелки.

Не сте сложили окончателен край

И двамата знаете, че връзката ви е токсична или просто не се разбирате достатъчно. Постоянно се разделяте и събирате и никой от вас не може да сложи окончателен край. Помислете логично и направете тази сериозна крачка, може да е трудно, но ще се почувствате по-добре.

Имате ниско самочувствие

Имате ниска самооценка, постоянно се съмнявате в качествата си и си мислите, че никой друг няма да ви обърне нужното внимание. Но това не е така. Не се самообвинявайте и се опитайте да се заобичате такава, каквато сте. Като знаете стойността си ще преживявате загубите много по-лесно.

Мислите ви са постоянно в миналото

Продължавате да си задавате въпроса „Ами ако?“ и да се чудите какво би станало при други обстоятелства. Докато стоите в миналото и искате то да се върне, няма как да продължите напред. Не си задавайте въпроси от подобно естество, ами направете планове за бъдещето. Спомените не са, за да живеем в тях и да игнорираме настоящето. Така само ще се нараните още повече.

Самообвинявате се

Ако половинката ви е предприела първата стъпка към раздялата, то обикновено другият започва да се самообвинява. А не е редно. Вие не сте виновни за мислите и емоциите на човека отсреща. Ако продължавате да прехвърляте цялата вина върху себе си, няма да се отървете от страданието дълго време, а и постоянно ще се чудите какво би било станало, ако сте действали по-различно.

Дългите връзки се преживяват по-трудно

Когато връзката е била дългогодишна е нормално да се преживее по-трудно. Вие сте слели живота си с бившия, имали сте общи планове, изградили сте стабилна връзка и със семейството им. Възстановяването е нелеко и отнема повече време, но не бива да се отчайвате.

Надявате се отново да се съберете

Може би чакате бившия да се върне при вас, да ви даде знак, че иска да опитате отново, но ако това не се случва дълго време, е по-добре да спрете да се надявате. Дайте шанс на новите възможности.

Мислите, че той е единственият

Поставяте бившата си половинка на пиедестал, романтизирате всичко у тях, мислите, че е най-добрият за вас. Спрете с тези заблуждения. Дайте шанс на нов човек, отдалечете се от бившия и може и да видите неща у него, които дори не сте забелязвали през цялото това време. Реалният му образ може да не ви допадне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com