10-те най-евтини самолетни линии в света

8084
10-те най-евтини самолетни линии в света
Снимка: iStock/Guliver

Уебсайтът за авиация Skytrax провежда запитване относно качеството на услугите свързани със самолетните полети, след което изготвя класация на най-евтините авиолинии, базира на резултатите от проучването. 

Вижте как изглежда класацията на Skytrax, базирана на отговорите на потребителите на авио услуги, публикувана в Business Insider.

Знаете ли защо прозорците на самолетите са винаги обли?

Няма да видите самолет с прозорци, различни от облите. Чудили ли сте се защо? Причината всъщност е много проста. В ранните дни на ави...

10. Azul Brazilian Airlines. Тази авиолиния е базирана в Сао Паоло и изпълнава маршрути главно в рамките на Бразилия и ограничен брой дестинации в САЩ и Европа. Има награда за най-добра нискотарифна авиокомпания в Южна Америка.

9. Jetstar Asia. Основана през 2004 година, компанията е базирана в Сингапур и е дъщерно дружество на Jetstar Airlways, която от своя страна държи най-ниски цени в групата на австралийските авиолинии Qantas. Дестинациите, до които лети Jetstar Asia, са главно в Югоизточна Азия. Рецензентите в допитването на Skytrax оценяват най-вече ефективността на обслужващия ѝ персонал и ниските цени, разбира се.

8. IndiGo. Компанията е основана в Ню Делхи през 2006 година и бързо се превръща в един от най-ниско тарифните превозвачи в Азия. Това е една от най-бързо развиващата се авиолиния в региона. За седма поредна година е обявена за компанията с най-достъпни цени на полетите на територията на континента.

7. WestJet. От стартирането си през 1996 година до сега е успяла да стане втората по-големина авиокомпания в Канада. Към момента оперира с повече от 100 самолета Боинг до над 100 дестинации в Северна Америка и Карибския басейн.

Най-ужасните летища в света

Какво се очаква от едно летище? Стриктна организация, сигурност, удобство. Аеропортите са длъжни да осигурят възможно най-добрите услов...

6. AirAsia X. Компанията предлага най-ниските цени в света за полети на дълги разстояния.

Кои са 5-те най-евтини самолетни линии в света прочетете в Expert.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно