20 години от началото на "Приятели"

43202
20 години от началото на "Приятели"

На 22 септември 1994 година по NBC в Америка започва излъчването на нов за времето си сериал, който обещавал да бъде интригуващ и забавен, но никой никога не подозирал какво се задава на хоризонта.

Още пилотният епизод събрал пред екраните 22 милиона зрители, които се влюбили в историята от пръв поглед. От там нататък магията на "Приятели" завладяла и останалата част от света.

10 от най-култовите лафове на Чандлър Бинг

Един от най-емблематичните образи, създавани някога е именно този на Чандлър Бинг от сериала "Приятели". Шегичките му винаги са на мяст...

Когато става ясно, че сериалът е привилегирован проект на NBC, Литълфийлд съобщава, че получава обаждания от всеки агент в града, искащи техните клиенти да бъдат част от сериите. Прослушвания за главните роли се провеждат в Ню Йорк и Лос Анджелис. Кастинг директорът съкращава списъка от 1 000 актьори.

Великолепната шестица, избрана накрая, е една от големите причини "Приятели" да бъде толкова успешен сериал.

В България сериалът е излъчван по "Канал 1" през 90-те години в „Часът на Уорнър“ с български дублаж. Ролите се озвучават от артистите Илиана Балийска, Живка Донева, Жоица Флорова, Александър Воронов и Любомир Младенов.

През 2000 г. започва излъчване по bTV с нов дублаж, като първи сезон по-късно е преозвучен. След повторенията започват и премиерите на новите епизоди. Последният епизод на сериала е излъчен на 31 юли 2004 г.

10 от най-култовите лафове на Чандлър Бинг

Един от най-емблематичните образи, създавани някога е именно този на Чандлър Бинг от сериала "Приятели". Шегичките му винаги са на мяст...

Ето и няколко невероятно любопитни факта за любимия сериал:

1. През 1993г. Матю Пери (Чандлър) предал свой сценарии на NBC, който бил доста подобен на сценария за "Приятели" и точно за това идеята му не била приета.

2. Преди да се спрат на финалното заглавие на сериала, продуцентите обмисляли дали следните имена не са по-подходящи: "Приятели като нас", "Имало едно време в Уест Вилидж" и "Кафе "Безсъници".

3. Първоначално идеята на "Приятели" била да се съсредоточи главно върху живота на четирима от персонажите: Моника, Рос, Рейчъл и Джоуи. Фийби и Чандлър са щели да бъдат поддържащи роли.

4. (Всички 25 интересни факта може да прочетете тук.)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да пием чай правилно?
Как да пием чай правилно?

За много хора чаят сутрин е неразделна част от закуската и своеобразен ритуал. Но малко хора знаят, че неправилният прием на чай може да навреди...