27 неща, които трябва да направите преди да навършите 50

83746
27 неща, които трябва да направите преди да навършите 50
Снимка: iStock/Guliver

Животът ни е като пъзел - докато не съберем всички парченца, нямаме поглед върху цялата картинка. И все пак всички знаем, че живеем само един живот, а мечтите и целите ни невинаги отговарят на времето, с което разполагаме.

Голяма част от хората чакат да достигнат преклонна възраст, за да се замислят за възможностите и пропуснатите такива в живота си. От Daily Quotes съветват да не чакате до 50-годишна възраст, за да направите следните неща:

1. Създайте нещо от нищо. Усещането да изработиш нещо със собствените си ръце е несравнимо.

2. Намерете фраза или цитат, който ви мотивира за действие и ви вдъхновява. Направете го своя лична мантра и си я повтаряйте всеки ден.

3. Изправете се срещу някой от страховете, с който се борите от дълго време. И го преодолейте. Страховете ни дърпат само назад.

4. Подарете си нещо хубаво, което винаги сте искали да имате. Заслужавате да притежавате нещо, което ви прави щастливи.

5. Изпратете подарък на родителите си и им кажете, че ги обичате. Те го знаят със сигурност, но е хубаво да им го казвате и показвате.

6. Посетете историческите забележителности в региона, в който живеете. Освен че това ще обогати общата ви култура, ще се забавлявате, докато пътувате и ще опознаете нови места и хора.

27 неща, които трябва да спрете да правите

Понякога самите ние правим всичко възможно, за да се отдалечим от щастието. Много на пръв поглед дребни неща ни пречат да живеем пълноц...

7. Кандидатствайте за работата-мечта. Дори и да се чувствате несигурни и да се страхувате от провал, никога няма да разберете какво би станало, ако не опитате.

8. Отидете на почива, без да взимате със себе си никакви технологии. Оставете телефона, лаптопа, таблета и всички други джаджи, които използвате в ежедневието си. Така ще се насладите на истински ефективна почивка.

9. Направете нещо, за което се колебаеете и може да съжалявате по-късно. Понякога най-добрите неща се случват само когато поемете достатъчно голям риск.

10. Прекарайте поне една нощ на къмпинг под звездите.

Останалите неща прочетете в Expert.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com