3 черти, които жените смятат за минуси, а мъжете ги виждат като плюсове

2928
3 черти, които жените смятат за минуси, а мъжете ги виждат като плюсове
Снимка: iStock

Нивото на женска самокритика няма граница. Мъжете в този смисъл са много по-снизходителни към себе си. Дори почти безупречна жена, красива и стройна, знае как да открие много недостатъци във външния си вид. Култивирането на комплекси в себе си е лоша идея, тя бързо се отразява на начина ви на живот и самочувствието. 

Би било хубаво да се научим от мъжете да виждаме повече предимства в себе си и другите и способността да затваряме очите си пред недостатъците. Често това, което ни се струва недостатък, е просто голям плюс в очите на мъжа. Тези три сладки черти не отблъскват представителите на противоположния пол, а ги привличат. Така че не бързайте да се отървете от тях, по-добре се опитайте да се насладите на вашата уникалност! 

1.       Непокорна коса

Притежателката на пухкава, непокорна коса цял живот продължава упорита война за реда на главата й. Жените правят това, което правят: изправят се с преси, използват много козметика, записват се за кератин и други процедури. Изискването за прилежно подредена прическа може да се нарече една от женските черти. Разбира се, има ситуации, когато съвършенството във всичко е много важно, например на гала събитие. Но за небрежен външен вид по-често прически, изобщо не се изискват.

Не бива да прекалявате с небрежността, чистата коса е съществена част от добре поддържания вид.

2.       Чип нос

Страшно е да се мисли, че най-сладкият женски нос е смятан от мнозина за ужасен недостатък. Но тази форма придава на лицето нежност и оригиналност! Въпреки това, огромен брой посещения при пластични хирурзи са свързани с корекцията на носа. Ринопластиката отдавна надминава популярността на мамопластиката. В резултат на това светът има стотици хиляди еднакви момичета, защото носът прави лицето уникално. И когато всички имат еднакви прави носове, лицата автоматично стават еднакви.

Но мъжете смятат чипия нос за абсолютно очарователен и по никакъв начин не го разглеждат като дефект. Гърбавият нос също има своята пикантност, игривост, чар. Така че не си струва да търсите комплекси там, където ги няма?

3.       „Уши“ на бедрата

Друга странна фобия на жените са изпъкналостите във форма на уши на бедрата, които визуално ги правят по-широки. Тесните бедра не са привлекателни за мъжете, не повече от широките. Така че природата е наредила така и представителите на мъжкия пол явно не искат да вървят срещу нея. Жените в същото време се изтощават със специални тренировки и упражнения, които помагат за свиване на „ушите“. 

Както можете да видите, мъжките и женските възгледи за външния вид понякога се различават коренно. Не е нужно да бъдете това или онова, за да се харесате на мъжете, но гледането на себе си през очите на противоположния пол понякога е просто полезно. Това помага да приемете себе си, да се оцените и да не се тормозите с пластични и други процедури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com