3-месечната ДИЕТА, с която ще постигнете желания резултат

21395
3-месечната ДИЕТА, с която ще постигнете желания резултат
Снимка: Pexels

Може би няма човек, който да не е чувал за 90-дневната диета и да не се е опитал да я последва. Можем да кажем, че тя е една от малкото диети, които дават реални резултати, а нейни създатели са Бреда Хобат и Мойца Поляншек. Дори да нямате нужда от сваляне на килограми, диетата е подходяща и за хора, които се стремят да водят здравословен начин на живот без ограничения. Диетата е безопасна и продължава три месеца. При прилежно спазване на режима, ще получите перфектни резултати. Все пак, нека се запознаем с тази диета:

Принципи на диетата

Тумор в менюто. Как храненето е свързано с рак

Според Световната здравна организация ракът е отнел живота на десет милиона души през 2020 г., а над 19 милиона са били диагностицирани...

В основата на диетата се състои разделното хранене, която идея са следвали словенските диетолози при създаването й. Освен за понижаване на теглото, диетата е подходяща и за забързване на метаболизма и подобряване работата на храносмилателната система. Целият период е разделен на 4 цикъла, които трябва да спазвате стриктно. Ето и схемата:
•    Ден 1 – консумират се само протеини;
•    Ден 2 – консумират се нишестени храни;
•    Ден 3 – въглехидратни храни;
•    Ден 4 – храни, богати на витамини;
•    Ден 5 – започвате цикъла отначало.
Веднъж месечно, след приключването на 7 четиридневни цикъла, трябва да си отбележите деня, в който ще консумирате само вода – т.нар. воден ден. Към водата може да добавите единствено лимон. През тези 90 дни ще имате 3 водни.

Примерни храни за отделните дни

Тъй като може не всеки да е запознат със състава на храните, които консумира, сме ви приготвили по няколко примера за всеки ден от цикъла:

•    Ден 1 – за протеини
Тук може да хапвате яйца, млечни продукти, риба, постно месо, морски дарове и др. като за гарнитура е позволено да използвате неутрални зеленчуци.

Идеалната закуска, която регулира кръвното

Ежедневната употреба на кисело мляко помага да се снижи кръвното налягане при хипертония, са изяснили учените. Резултатите от тяхното и...

•    Ден 2 – за зърнени храни
Такива са например зърнените култури като пшеница, елда, просо, ячка, ечемик, овесени яки, хляб с трици, позволени са и бобовите растения, както и всички зеленчуци и зеленчукови бульони.

•    Ден 3 – за въглехидрати
Позволени са всякакви тестени изделия, които обаче не съдържат мая, сладолед, шоколад с много високо съдържание на какао, твърда пшеница и др.

•    Ден 4 – за витамини
За да си набавите необходимите са организма витамини, през този ден консумирайте всякакви плодове и сокове от тях, зеленчуци, ядки, пресни плодове и др.

Основното нещо, което задължително трябва да се спазва, е да се храните според дните стриктно, без да добавяте допълнителни хранителни продукти, както и не може да размествате позицията на дните. Има различни рецепти, които може да използвате за дадената диета.

Наздравици без вреда за фигурата по празниците. Възможно е!

Диетоложката Дженифър Брунинг е посочила начин да отпразнуваме Нова година и да прекараме зимните празници, без да навредим на фигурата...

Статията не е съвет или препоръка. Консултирайте се със специалист,  за да избегнете противопоказания и да изберете най-оптималния за вас хранителен режим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...