Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 лесни стъпки да подготвите апартамента си за пролетта, без да харчите пари за ремонт

04 март 2024, 16:11 часа

Пролетта няма да дойде, докато не пренаредите стаята си или поне не обновите апартамента си! Казваме ви как да украсите дома си бюджетно.

1. Пренареждане

Това на пръв поглед плашещо за мнозина действие, в действителност може да се окаже добро решение при подготовката на интериора за пролетта. „И ако не сте готови за радикални движения на мебели или размерът на стаята не ви позволява да подредите детайлите по различен начин, тогава можете да минете с по-малко труд и да насочите вниманието си към малки форми.

Например, най-простото пренареждане на декоративни елементи, като вази, фигурки, плакати по стените или дори саксии със стайни растения, ще промени обичайния интериор и ще му даде нова динамика. В същото време, в процеса на смяна на местата, ще обърнете внимание на забравени и вече ненужни вещи. Това означава, че можете безмилостно да се разделите с тях.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

2. Обновяване на домашен текстил

Ако през зимата подсъзнателно се стремим към уют, топлина и допълнителен комфорт, избирайки плътни тъкани и плетени текстури, то през пролетта е просто необходимо да оставим лекота и свежест в интериора. Заменете плътните завеси, покривки, калъфки за възглавници, декоративни възглавници и кувертюри с леки алтернативи. Например от лен, коприна, чинц. Те визуално ще направят пространството по-леко.

Освен това, не пренебрегвайте богатите нюанси в текстилните решения. Ярките петна, равномерно разпределени в пространството, го разнообразяват и според цветовата психология влияят благоприятно на настроението.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

3. Пренасяме екстериора в интериора

През пролетта природата се събужда и радва с ярки цветове след сезон на студ и сивота: листата цъфтят, игликите цъфтят, първата трева излиза изпод снега. „За да подкрепите цялостното сезонно пробуждане, можете да допълните интериора с растения.

И ако не сте готови за постоянна грижа за цветята, тогава можете да си купите обикновен букет цветя или дори луковични иглики в саксии за еднократна употреба. Но е по-добре да откажете изкуствените букети. Каквото и да е тяхното изпълнение, те никога няма да заменят живите и ще придадат на пространството докосване на филистимство.

4. Пропускане на светлина в стаята

Много хора свързват зимата с липсата на достатъчно осветление. Ето защо, всички ние се радваме на първите пролетни слънчеви лъчи и се радваме да се събудим, когато навън вече е светло.

Можете да засилите този ефект и да добавите детайли към интериора, чиито повърхности отразяват светлината и по този начин изпълват пространството с нея още повече.  Говорим за огледални повърхности и метални елементи.

Когато слънчевите лъчи ги ударят, те ще създадат уникален сценарий за страхотно пролетно настроение. Ако няма възможност да добавите такива елементи към интериора, опитайте се да преразгледате сценариите за осветление на помещенията.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес