4 лоши кулинарни навика, които ви пречат да готвите вкусно

5383
4 лоши кулинарни навика, които ви пречат да готвите вкусно
Снимка: iStock/Guliver

Не всеки има дарбата да готви вкусно, но ако желаете, можете да научите всичко. Има много тайни за готвене, но е важно да знаете не само правилата, но и често срещаните грешки. Например тези 4 пропуска определено ще ви попречат да готвите безупречно.

1.       Дълго готвене

Не мий никога тези храни преди готвене

Съществува пагубно схващане, че всеки хранителен продукт трябва да се измие. Tова не е вярно и измиването на определени храни може да п...

Всички домакини знаят, че храната може да съдържа бактерии, паразити и други неприятни вещества. Те се опитват да коригират ситуацията с продължителна термична обработка, често пренебрегвайки правилата за приготвяне на храна. За съжаление, протакането на тази процедура се отразява негативно на вкуса на много ястия. Ето защо трябва да започнете, като спрете преваряването и препичането. Не се страхувайте от паразити в пилето и рибата, опитвайки се да превърнете продукта в безформена каша или въглища. Ако готвите от замразена храна, страхът от паразити като цяло е смешен.

2.       Страх от сол и подправки

Мнението, че подсоленото е по-добро от пресоленото, принуждава домакините да направят още една сериозна грешка. Дори професионалните готвачи обичат да прилагат това правило, като приемат, че хората имат различно отношение към нивата на сол. А да добавиш сол изобщо не е проблем, всеки човек може да се справи. Но процедурата за осоляване не ви позволява да постигнете желания ефект и е много лесно да развалите ястието по този начин. Ако приготвяте ястие за себе си, не е трудно да опитате в процеса на готвене. Съответно, можете да добавите сол, черен пипер на етапа на готвене - колкото е необходимо. Можете да използвате точна рецепта и везни, за да си спестите труда да опитвате. Във всеки случай подправките трябва да се добавят при пълна готовност.    

3.       Малко количество вода при готвене на паста

8 трика от кухнята, които ще ускорят процеса на готвене

Мнозина ще се съгласят, че понякога готвенето отнема много време, усилия и нерви. Домакините правят всичко възможно да улеснят работата...

У нас рядко умеят да готвят паста, обикновено това е стандартното варене на пастата. Малко вода, в малка тенджера, няма да направи истинска италианска паста. Не е изненадващо, че лепкавата паста трябва да се измие, вкусът е безнадеждно развален. Повечето обвиняват за това макаронените изделия с лошо качество, но дори и обикновените макарони, правилно приготвени, могат да станат прилично ястие. Основното правило е, че за 100 грама паста е необходим литър вода.

4.       Изстискване на чесън

В кухнята на всяка домакиня има преса за пасиране на чесън. Не е изненадващо, че е доста удобно и възможно най-бързо,. но има един нюанс, за който много хора забравят - счуканият чесън издава много активен мирис и вкус. Съответно продуктът става по-мек, влизайки в ястието, не го насища, както е необходимо. Ароматът става груб, горчивината се появява. Отделете време да нарежете чесъна с нож. Това разбира се е трудоемко, но резултатът определено ще ви зарадва.

Може би някога сте чували за тези трикове, но сте забравили за тях, във всеки случай трябва да ги знаете и прилагате на практика. Нивото на кулинарните умения нараства значително!

Малката готварска тайна, която ще промени живота ви в кухнята изцяло!

Едно от досадните неща, които трябва да правим, е да чакаме зеленчуците да бъдат сварени и то, докато си следим, за да не се преварят и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com